Istarska policija o izvidima u “Glasu Istre”

Istarska policija u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom provodi potrebne izvide u vezi s poslovanjem trgovačkog društva “Glas Istre” d.o.o. iz Pule te s njim povezanim pravnim i fizičkim osobama koje su već bile predmet kriminalističkog istraživanja, potvrdila je danas Hini glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.

U pisanom odgovoru Hini glasnogovornica Rogić je navela da je istarska policija još 2007. provela kriminalističko istraživanje nad poslovanjem trgovačkog društva “Glas Istre” d.o.o. iz Pule tijekom kojega je utvrđena osnovana sumnja da je Ž.Ž. kao predsjednik njegove uprave počinio kaznena djela sklapanja štetnog ugovora (članak 294., stavak 1. i 2. Kaznenog zakona) te netočnog prikazivanja imovinskog stanja (članak 625., stavak 1., točka 1. i 2. Zakona o trgovačkim društvima). Također je utvrđeno da je i V.D. kao član uprave tog trgovačkog društva počinio kazneno djelo netočnog prikazivanja imovinskog stanja. O svemu je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Iako policija navodi samo inicijale, nedvojbeno je riječ o predsjedniku uprave Željku Žmaku i članu uprave Vinku Dražiću.

Nakon izvida istarska će policija o učinjenome dostaviti izvješće državnom odvjetništvu “na daljnju meritornu državno-odvjetničku odluku”, izvijestila je glasnogovornica Nataša Rogić.

Naime, nakon samoubojstva potpredsjednika uprave “Glasa Istre” Đanija Bažona u javnost su procurile informacije o 110 milijuna kuna duga “Glasa Istre” zbog neracionalnoga i visokorizičnog poslovanja, to jest dizanja golemih kredita, pa i u Hrvatskoj poštanskoj banci, koja je predmet USKOK-ove istrage.

Uprava “Glasa Istre” na čelu sa Željkom Žmakom i članom uprave Puljanke grupe Albertom Faggianom, u čijem je vlasništvu 12 posto udjela “Glasa Istre”, bili su prisiljeni priznati zaposlenicima “Glasa Istre” i medijima da će zbog teškoga financijskog stanja osnovati nove dvije tvrtke-kćeri – “Glas Istre novine” d.o.o. i “Glas Istre trgovina” d.o.o. budući je tvrtka “Glas Istre” d.o.o. u blokadi i vjerojatno joj prijeti stečaj.

Zatečeni novonastalom situacijom, novinari “Glasa Istre”, uz potporu Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskoga novinarskog društva, odbili su potpisati ugovor o prijelazu u novu tvrtku jer im nije zajamčeno poštovanje kolektivnog ugovora koji im osigurava stečena radna prava.

Po izjavama nekih novinara “Glasa Istre”, oni bi trebali nove ugovore potpisati s Albertom Faggianom, po svemu sudeći novim predstavnikom uprave spomenutih osnovanih tvrtki. Naime, po pisanju istarskog portala “I press”, Željko Žmak prodao je Faggianu za dvije kune “novine” i “trgovinu”.

H/Barkun

5 komentara na “Istarska policija o izvidima u “Glasu Istre””

 1. aaa napisao:

  u mojoj, a i u puno istarskih familija unutar zadnjih par desetljeca svasta se je promjenilo. smjenjivale su se generacije, drzave, sistemi, tehnologije.. ali jedno je bila konstanta, svaki dan.. Glas Istre! ovi, uz pomoc politicara, uspjeli su i to sjebat.. (izvinjavan se ali mora san upotrijebit bas tu rijec!!) sramota!

  1. Lina napisao:

   a tko to “ovi” molim lijepo ?
   btw. : i ja sam GI-fan, svaki dan, godinama…

   1. aaa napisao:

    ovi su sadasnje marionete koje “vode” taj glas istre a postavili su ih zna se koji politicari..

 2. zz napisao:

  ************, protuzakonito su u tu privatnu tvrtku Glas Istre doo upucali možda i cijelih 20 milijuna kuna sredstava javnih poduzeća istarske županije i pulskih gradskih poduzeća! Danas su vjerojatno ta sredstva nenaplativa! Da vas podsjetim da Tonina Piculu ganja DORH jer je napravio isto u Velikoj Gorici kada je upucao 678.000 kuna iz gradske tvrtke Vodoopskrba u privatenu medijsku kuću u osnivanju TV Velika Gorica. Tih 20 milijuna naših društvenih novaca samo je kap u moru od blizu 200 milijuna kuna dugovanja koje su vlasnici te tvrtke napravili u zadnjih godinu dana svojim neuspješnim građevinskim i nekretniniskim poduhvatima. Tu će sad izvisiti svi, prije svega djelatnici te tvrtke koji nemaju veze s poslovanjem njihovih gazda, zatim banke koje su uložile velika sredstva u lažne priče, potom i javna županijska poduzeća kao i poduzeća grada Pule, **********

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.