Istarske željeznice: Krenite vlakom, dođite busom 2u1

2“S nama bi Ana Karenjina još bila živa.” “HŽ – s nama i najkraći put traje dulje.” “Povratak biblijskim brzinama”. “Mi smo Vaša ispričnica”. “Idete na odmor? Provedite pola u našem vlaku.” “Krenite vlakom, dođite busom 2u1.” Kad kasnite na vlak, mi stižemo na vrijeme.” “Strpljen-vožen.” “Čekajte Godota s nama.” “Fashionable late.

Ovo su samo neki od niza ironičnih, ali vrlo duhovitih i kreativnih slogana koji su osvanuli na Twitteru nakon što su Hrvatske željeznice pozvale studente da osmisle “najkreativniji slogan vezan uz željeznički promet koji će biti korišten u promotivne svrhe.

“Slogan mora biti kratak, jasan i lako pamtljiv, s asocijacijama na vlak, željeznicu, putovanje, putnike i slično”, navode u HŽ-u. Tvrtka je bila spremna nagraditi autora najuspješnijeg slogana, no ono što je uslijedilo baš i nije išlo u prilog nacionalnoj kompaniji koja obnavlja pruge, a onda gasi linije. U tvrtki, međutim, sigurno nisu očekivali da će duhoviti slogani postati hit na spomenutoj društvenoj mreži, što bi kompanija, da je mudrih glava, zacijelo mogla iskoristiti u, kako vele, promotivne svrhe.

Mogao bi, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, izdubiti novu nišu u pomalo učmaloj turističkoj ponudi, pa turistima nostalgičnog duha ponuditi paket-aranžman, popraćen nekim od ovih kreativnih slogana. “Putovanje kroz povijest Istre” ili “Prugama Austro-Ugarske kroz Istru”, mogao bi biti naziv jednog takvog aranžmana, a da ugođaj za retro-romantike bude ljepši, kompoziciju vagona mogla bi vući parna lokomotiva.

Kada je o Istri riječ, slogan “Krenite vlakom, dođite busom 2u1.” pogađa u sridu. Naime, da biste iz Pule vlakom stigli u Zagreb, presjedate u Lupoglavu, a onda “autobusom HŽ-a” putujete do Rijeke, iskrcavate se iz busa i opet sjedate na vlak. I tu je, što se presjedanja tiče, priči kraj. No, da biste stigli do metropole, krenete li iz Pule u 5.05 sati, potrebno je ravno sedam sati i 34 minute. Usporedbe radi, busom se stiže za oko tri i pol, a automobilom za oko tri sata.

Od danas linija Pula-Maribor

Jučer od nadležnih u HŽ-u nismo uspjeli službeno doznati uvode li se u sezoni nove linije u Istri, no na šalteru informacija pulske željezničke stanice kažu da se od danas, 19. travnja, uspostavlja linija Pula-Maribor koja će biti aktivna do 4. svibnja. Zatim se privremeno ukida, da bi ponovno bila uspostavljena za potrebe sezone 21. lipnja, a bit će otvorena do 28. rujna.

glasistre.hr

1 komentar na “Istarske željeznice: Krenite vlakom, dođite busom 2u1”

  1. Slučajni prolaznik napisao:

    Cijelu situaciju sa željeznicom u Hrvatskoj, a posebice u Istri i relaciji Istra-Rijeka (dakle “države” spram Istre) jasno je definirao kontroverzni Mamić s njegovom poznatom izjavom, izrečenom iz dubine njedara.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.