Istarski autori izlažu u Grčkoj

foto: Glasistre.hrU prostorima Državne pinakoteke u Pireju u Grčkoj se danas otvara međunarodna likovna izložba u sklopu projekta »Venecija, Jadransko i Egejsko more«, u kojoj posredstvom Muzeja grada Pazina sudjeluju i umjetnici iz Istre.

Ovaj projekt, kojemu je cilj kroz likovno djelo suvremenih umjetnika prikazati povijesne pomorske veze jadranskih i egejskih prostora, te kulturno-povijesno nasljeđe vezano uz mletačku, bizantsku i grčku kulturu, zajedno provode Muzej grada Pazina, Scuola comprensiva Istituto Cavanis iz Venecije, Državna pinakoteka u Pireju, te grčki konzulat u Veneciji.
Izložba u Pireju, koja će biti otvorena do 27. veljače, prva je od tri planirane: u ožujku seli u Veneciju, a u travnju će biti postavljena u pazinskom Kaštelu. U vrijeme gostovanja izložbe u Veneciji, u tom će gradu biti održan i kulturološko-historiografski skup o povijesnim odnosima i vezama između Venecije, Istre i Grčke.
Na ovoj putujućoj izložbi svoje slike i skulpture izlažu istarski umjetnici Mario Santrač i Amina Konate Visintin iz Poreča, Piergiorgio Baroldi i Andrea Valleri iz Venecije, te Panaghiotis Ververis iz Pireja.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.