Istarski biciklisti uspješni na pazinskom maratonu “XCM Rim”

Na brdima oko Pazina, prošle nedjelje vozila se brdsko biciklistička utrka “XCM Rim 2012″. Utrka se bodovala za Kup Hrvatske, a ujedno je bila i utrka Prvenstva Hrvatske u brdsko biciklističkom maratonu. Natjecatelji u kategorijama Elite, U-23, Sport, Veterani A, B i C vozili su po 61 kilometar, a rekreativci, kadeti i juniori po 345 kilometra.

Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Slovenac Lenart Noč. Drugo mjesto osvojio je Matej Lovše također iz Slovenije. Treće mjesto u ukupnom poretku i naslov prvaka Hrvatske osvojio je Đani Simčić iz zagrebačkog Tuškanca. U utrci za naslov prvaka Hrvatske drugo mjesto osvojio je Saša Vidović (BK Buzet), a treće Tomislav Katalenić (KK Jastrebarsko). U klasi do 23 godine slavio je Slovenac Slabanja Matić dok je naslov prvaka Hrvatske odnio Buzećan Sanjin Sirotić (BGK Tuškanac) ispred klupskog kolege Paola Riga.

U ženskoj konkurenciji uvjerljivo najbrža bila je Andrea Kiršić (BGK Tuškanac) ispred Zorane i Gorane Težak (KBBXS Adrenalina). Marin Deković (BK Opatija-2010) novi je prvak Hrvatske u konkurenciji veterana 1, a drugo mjesto osvojio je Klaudio Medica (BBK Grožnjan). Krešimir (BK Opatija-2010) slavio je u konkurenciji veterana 2, a Željko Srdoč (Loborika Favorit Team) u konkurenciji veterana 3.

U konkurenciji sportaša pobjedu je odnio Dean Svitić (KBBXS Adrenalina). Drugo mjesto osvojio je Željko Ujčić (BK MTB Istra Pazin), a treće Vedran Planinšek (BK Kalorija).

Juniori, kadeti, rekreativci i rekreativke vozili su 34 kilometra. Kod juniora najbrži je bio domaći vozač Paolo Rigo (BGK Tuškanac). Sandi Bažon (BK MTB Istra Pazin) slavio je kod kadeta ispred klupskog kolege Marka Bertetića i Marina Zorka (BK Buzet). U konkurenciji rekreativaca (najbrojnija klasa) slavio je Ivica Biondić (BBK Kvarner). Drugi je bio Nenad Rubeša (BK Opatija), a treći Danko Trinanjstić (BBK Kvarner). Jedina rekreativka bila je Nataša Despinić, članica Nataša BK Axa.

Rezultati:
1. Lenart Noč (Ganesha Team) 02:34:16
2. Matej Lovše (UNI TEAM CULT) 02:35:44
3. Đani Simčić (BGK Tuškanac) 02:46:40
4. Saša Vidović (BK Buzet) 02:51:13
5. Tomislav Katalenić (KK Jastrebarsko) 02:53:28

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.