Istarski biciklisti za osobe s invaliditetom nastupili na Europskom kupu

Prošlog vikenda u Beogradu je održana utrka Europskog kupa u biciklizmu za osobe s invaliditetom u organizaciji biciklističke federacije UCI, na kojem su sudjelovali natjecatelji iz 9 zemalja. Hrvatska je bila zastupljena sa 6 natjecatelja u 5 kategorija određenih po stupnju invalidnosti. U nešto slabijoj konkurenciji vozile su se dvije utrke, prvog dana cestovna utrka dužine 23 km, a drugog kronometar na 11 km.

Iz Istarske županije nastupila su tri natjecatelja, dvojica članova Sportskog društva paraplegičara Pula, Gracijano Turčinović i mladi Dejan Nišandžić, te Puljanka Mirjana Ružnjak.

Supetarac Gracijano Turčinović u cestovnoj utrci u kategoriji H2 od 4 natjecatelja osvojio je 3. mjesto s vremenom 37,04 min po prvi put vozeći prosječnom brzinom 37,29 km/sat (pobjedu je u ciljnoj ravnini odnio Čeh Jan Tomanek sa istim vremenom). U kronometru od 4 natjecatelja Turčinović je osvojio odlično 2. mjesto sa vremenom 18,40 min.

Drugi član „Sportskog društva paraplegičara“ Pula mladi, perspektivni handbiker Dejan Nišandžić iz Čepića u kategoriji H1 kojemu je ovo drugi nastup, u cestovnoj utrci od 2 natjecatelja zauzeo drugo mjesto sa jednim krugom zaostatka, a u kronometru na 11 km zauzeo drugo mjesto sa vremenom 30,19. je Pobjede u obje utrke odnio je Slovak Radoslav Turecek.

U ženskoj konkurenciji nastupila je naša poznata handbikerica Puljanka Mirjana Ružnjak jedina u svojoj kategoriji M3 cestovnu vožnju na 23 km odvozila je sa vremenom 49,30 min sa prosječnom brzinom 28,56 km/sat, a kronometar sa vremenom 24,22 min.

Turčinović je uz Marija Alilovića potvrdio normu za ulazak u reprezentaciju, javlja „Sportsko društvo paraplegičara“ Pula.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.