Istarski ipsilon skuplji od 1. siječnja, relacije do 5 kuna bez promjene

Od 1. siječnja cestarina na Istarskom ipsilonu poskupljuje za 4 posto. Cijena za I. kategoriju vozila za dionicu Rijeka (čvor Matulji) via tunel Učka – Pula ukupne dužine 92 km, će iznositi 50,00 kn.

Vožnja na relaciji Umag – Pula ukupne dužine 77 km, će iznositi 38,00 kn, dok i dalje ostaju velike pogodnosti uz korištenje ENC uređaja.

– Od 1. siječnja 2013. godine cijena cestarine na Istarskom ipsilonu, uključujući prolaz kroz tunel Učku, uskladit će se s inflacijom za 4 posto. Naglašavamo da se cijena cestarine na Istarskom ipsilonu nije povećavala od 2004. godine dok je u tom istom periodu inflacija porasla za više od 30%, priopćili su iz Bina Istre.

Cijena za male udaljenosti ostaje ista

– Cijene cestarine svih relacija koje do danas iznose manje od 5 kn ostaju nepromijenjene – Istarski ipsilon ima velik broj čvorova, dakle i brojne relacije s manjim brojem kilometara, odnosno niskim tarifama koje se kreću između 3,00 i 5,00 kn. Navedene relacije najviše koristi lokalno stanovništvo na koje, upravo ovom mjerom, neće biti primijenjeno povećanje cijena cestarine.

Nakon povećanja, prosječna cijena cestarine po km na punom profilu Istarskog ipsilona iznosit će 0,47 kn a za lokalno stanovništvo odnosno za učestale korisnike će iznositi u prosjeku 0,34 kn, što je u skladu sa cijenama koje se naplaćuju na mreži autocesta u Hrvatskoj.

Podsjećamo da korištenje dionice od čvora Vranja (Istarska strana tunela Učka) do Pazina (čvor Rogovići) neće se naplaćivati dok ne bude puštena u promet u punom profilu autoceste, naglasili su iz Bina Istre.

Od 01.01.2013. godine cijene cestarine za I. kategoriju vozila za dionice: Rijeka (čvor Matulji) via tunel Učka – Pula ukupne dužine 92 km, će iznositi 50,00 kn Umag – Pula ukupne dužine 77 km, će iznositi 38,00 kn

ENC za povoljniju vožnju

Naglašavamo da učestali korisnici, uz ENC uređaj i minimalnu uplatu prema odabranom modelu pretplate (iznos minimalne uplate ostaje nepromijenjen), imaju mogućnost ostvariti značajne popuste i to za I. kat. vozila 50% popusta na cijenu cestarine za prolaz kroz tunel Učku te 30% popusta na cijenu cestarine na svim ostalim dionicama Istarskog ipsilona.

Za zasnivanje pretplatničkog odnosa i time ostvarivanje popusta, na raspolaganju su mjesta prodaje pretplate na cestarinu (na tunelu Učka, na naplati Umag i naplati Pula), koja rade od ponedjeljka do subote u vremenu od 07,00 do 19,00 sati a za više informacija postoji besplatni info telefon 0800 600 601.

Nakon povećanja, prosječna cijena cestarine po km na punom profilu Istarskog ipsilona iznosit će 0,47 kn a za lokalno stanovništvo odnosno za učestale korisnike će iznositi u prosjeku 0,34 kn, što je u skladu sa cijenama koje se naplaćuju na mreži autocesta u Hrvatskoj javlja iPress.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.