Istra – najpoželjnija destinacija

IstraIstra je uvjerljivo na prvom mjestu među hrvatskim turističkim regijama s udjelima od 26 posto u dolascima turista i 32 posto u ostvarenim noćenjima, a na svim ključnim tržištima za Istru zabilježen je porast, rečeno je na Turističkom forumu “Istra – zeleni Mediteran” koji je jučer održan u Poreču uz sudjelovanje stotinjak turističkih djelatnika.

Na području Istarske županije u prvih devet mjeseci ove godine realizirano je 2,679 milijuna turističkih dolazaka te 17,996 milijuna noćenja, što je u usporedbi s prošlom godinom povećanje u broju dolazaka četiri, a noćenja tri posto, izvijestio je direktor Istarske turističke zajednice Tomislav Popović. Za uspješnu budućnost istarskoga turizma potrebno je zajedništvo svih koji sudjeluju u turizmu, poručio je predsjednik Turističke zajednice Istarske županije Veljko Ostojić ističući kako ta županija zahvaljujući master planu razvoja turizma do 2012. godine želi postati destinacija sa četiri zvjezdice.

Istra je ušla u trend stabilnosti i kvalitete i upravo po tome želi biti prepoznatljiva na Mediteranu, naglasio je Ostojić.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić kazao je kako je doprinos Istre u hrvatskom turističkom prometu svake godine velik, pa tako i u ovogodišnjoj rekordnoj turističkoj godini.

Dodao je kako Hrvatska u turizmu treba učiniti još jedan kvalitativni iskorak te je upravo stoga HTZ pred izradom razvojnog marketinškog dokumenta.

“U Istri nam prosječno ništa ne donosi jer ćemo u turističkom smislu opstati jedino ako budemo najboji”, poručio je istarski župan Ivan Jakovčić, dodavši kako će i u sklopu Jadranske euroregije inzistirati na izradi zajedničke strategije održivog razvoja turizma na Jadranu.

U sklopu Turističkoga foruma dodijeljena je i godišnja nagrada Turističke zajednice Istarske županije “Zlatna koza – Capra D’oro” za izniman doprinos na području unapređenja proizvoda i turističke promocije Istre.

Dobitnik ovogodišnje nagrade je Đenio Radić, dugogodišnji direktor porečke “Plave lagune”, i to za izniman dugogodišnji rad i doprinos u razvoju turizma.

Godišnja priznanja za projekte na području unapređenja proizvoda, marketinške infrastrukture te prodaje i promocije dobili su umaški Istraturist i “Solmelia” za marketinški projekt “Istrian Villas”, zatim Turistička zajednica grada Rovinja za manifestaciju “Povorka batane s večerom u Spaciu”, “Valamar hoteli” za novi pristup u marketinškoj komunikaciji, te Turistička zajednica grada Novigrada za inicijativu o suradnji svih turističkih čimbenika u upravljanju destinacijom.

Totalportal.hr

5 komentara na “Istra – najpoželjnija destinacija”

 1. fp napisao:

  Samo, nemojmo se previše zanositi i sanjati na lovorikama… i dozvoliti onima koje smo izabrali da dovode Rockwoole i elektrane na ugljen i da nam tumače kako je u “industriji” (ne razlikuju čistu industriju od one koja truje) veće plaće nego u turizmu. Evo jednog svježeg članka u kojem se prporučuje Hvar, a o istri nema spomena. Uostalom, znam iz prve ruke da je touroperatorima u Americi skoro nemoguće uvjeriti turiste da im je vrijedno posjetiti Istru – dok se Dubrovnik, Hvar i Split prodaju bez mnogo uvjeravanja.

 2. fp napisao:

  ISPRAVKA I LINK
  Samo, nemojmo se previše zanositi i spavati na lovorikama…

 3. fp napisao:

  …Ali to nije sve. Kako stvari idu, a zahvaljujući vlastima u Pazinu i Zagrebu, u narednom periodu će Pelješac dobiti most, Makarska rivijera tunel kroz Biokovo, Dubrovnik autoput… a Istra, – Rockwool 2 i TE3.

 4. Anonimno napisao:

  TE3 već postoji.. (TErminator 3)

  Pa kako se nije niš gradilo po Istri? Prema podacima iz Vlade RH imamo novih 30-ak km autocesta !!! ha ha ha

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.