Istra slavila u Puli, Pazinjani neočekivano poraženi

2I 14. kolo I HBL je za nama. Dok je porečka Istra očekivano slavila u Puli, iznenađujuć je poraz Pazinjana od Marinića. Vodeći Vargon je upisao sigurnu pobjedu, a Zrinjevac pobjegao Triu na pet bodova, prenosi portal istrasport.eu.

U istarskom derbiju između domaćina Pule i momčadi Istre Poreča, pobjedu je odnijela gostujuća momčad rezultatom 15:11. Porečani su utakmicu odlično otvorili te su nakon krugova imali prednost od 5:3, a najbolji rezultat kompletnog kola, 29 punata, ostvario je Nenad Tadić.

U brzinskim igrama su očekivano pobjede otišle na stranu Istre, dok je jedinu pobjedu u tehničkim igrama za Pulu ostvario Mario Percan u preciznom izbijanju.

Momčadi Istre Poreč za pobjedu je bio potreban još jedan bod u posljednjoj seriji igara, a pobjedu je donijela trojka Istre sa Ivanom Lukšićem te dvojcom mladih nada kluba, Lukom Faragunom i Antoniom Punišem. Pobjedom u pojedinačnom, Mario Percan je ostvario sve tri pobjede te ponovno odnio epitet najboljeg igrača susreta.

U Pazinu je gostovala momčad Marinića, koja je izvrsnom predstavom u posljednjoj seriji igara odnijela oba boda. Poveli su Pazinjani nakon brzinskih izbijanja rezultatom 10:2, prepustivši Marinićima tek jedan krug.

U preciznom izbijanju podijelili su bodove, a kako je štafeta za jedan pogodak otišla na stranu Marinića rezultat prije zadnjih serija igara glasio je 12:6 za Trio. Izvrsnom igrom u posljednjoj seriji igara, boćari Marinića priredili su senzaciju te okrenuli rezultat u svoju korist što im je donijelo dva vrlo vrijedna boda u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

U redovima Tria, dvije pobjede uz odlične rezultate donio je Valter Ivančić, dok je u redovima Marinića isti učinak ostvario jedan od najboljih pojedinaca lige, Joško Buterin

istrasport.eu

hbl

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.