Istra sve krvavija

Scena ubojstvaNezampaćena tragedija u kojoj je Damir Voškion hicima iz pištolja i udarcima čekićem mučki umorio oca Renata te cijelu obitelj svoga brata Deana – šogoricu Natašu te nećake Karlu i novorođenog Maura – kod Puležana je nakon prvotnog je šoka izazvala revolt.
Vatreno oružje koje se može nabaviti na svakom uglu, a stanovnici ga u velikim količinama čuvaju kod kuće, Damoklov je mač nad sigurnosti Istrijana, suglasni su svi koji su se u nedjelju okupili na Trgu Portarata.

I dok će na pitanje zbog čega se posljednjih godina bilježi porast nasilja svake vrste, odgovarati sociolozi, psiholozi i ostali stručnjaci, stariji se građani ne sjećaju da su se svađe rješavale pucnjavom. Danas je, pak, uobičajeno da osnovnoškolci razmirice rješavaju udarcima šakom u glavu, u srednjoj školi potežu se noževi, a odrasli u sukobu vade pištolje.

Kao da je ljudskom životu preko noći pala cijena, pa nije ni šteta ako se ugasi, a još manja ako se čovjeka “samo” ozlijedi. Stoga je akcija Manje oružja, manje tragedija, kojom MUP želi upozoriti građane da kod kuće ne pripadaju ni duge niti kratke cijevi, bila dobar povod da naše sugrađane upitamo kako treba kazniti ilegalnu trgovinu oružjem.

Večernji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.