Istrakon: Predavanje “Svemirske udaljenosti” / LARP / kartaški turniri

2Najnovije vijesti u vezi Istrakona su: predavanje “Svemirske udaljenosti” Ogrena Variole, “Koliba” LARP (Live Action Role Playing) – Iz pera dviju hrvatskih žanrovskih spisateljica i kreativki te kartaški turniri : Magic The Gathering – Pentagram & Vintage i Vampire – The Eternal Struggle.

Predavanje “Svemirske udaljenosti”, Ogrena Variole

Na predavanju ‘Svemirske udaljenosti’ na zorni način upoznat ćemo se s veličinom Zemlje, Sunčevog sustava, galaksije i svemira. Biti će prikazane osnovne poteškoće putovanja kroz Sunčev sustav i vidjet ćemo zbog čega putovanje među zvijezdama ulazi tek u SF. Slušatelji će moći steći pravi dojam o svemirskim prostranstvima.

Autor predavanja po angažmanu je astronom-amater, po uvjerenju istraživač, po struci geograf. Član Astronomsko astronautičkog društva Zagreb (AADZ), zaposlen u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Često održava popularna predavanja iz astronomije, astronautike i srodnih područja. Pisac više članaka znanstvene tematike, sudionik više astronomskih skupova i natjecanja.

LARP: “Koliba” by Ivana Delač i Vesna Kurilić

Iz pera dviju hrvatskih žanrovskih spisateljica i kreativki stiže “Koliba”, intenzivan one-shot larp za sedam igrača smješten u moderno doba. O samom vam larpu ne smijemo reći mnogo, osim da je rađen po principima nordijskog larpa, da traje dva sata, te da za njega nije potrebna posebna priprema ili oprema. Ukoliko želite okušati svoju sreću u kolibi izgubljenoj u šumi, te se ne bojite sudjelovati u psihološkom trileru koji vi, kao igrači, sami stvarate, ovo je larp za vas.

Larp je premijerno odigran na larp konvenciji PoRtaL u Zagrebu i u svoja je dosadašnja dva službena igranja dobio vrlo pozitivne kritike od igrača koji su sudjelovali. Ako vam doista treba još dokaza, tu je i preporuka na blogu Crolarper.

Prijave obavezne! Prijaviti se možete tijekom istrakonskog petka na info desku, do popunjavanja slobodnih mjesta.

Turnir: Magic The Gathering – Pentagram i Vintage

Kao i svake godine, održat ćemo turnir u MTG-u. Format je Vintage, informacije o bane-anim i restricted kartama možete vidjeti na slijedećem linku:
wizards.com

Pošto je tema ovogodišnjeg istrakona elementi, došlo je prirodno da zaigramo Pentagram. Restrikcije karata će biti kao i u vintage formatu uz house rule koji govori: Može se igrati samo jedna boja, bez artifakata te lande-ovi moraju biti basic. Ovo je turnir više zabavne prirode tako da nagrade neće biti velike (uglavnom karte za pentagram deckove).

Tako da uzmite svoj najdraži element (boju) i zaigrajte.

Turnir: Vampire – The Eternal Struggle

Pokušavamo probuditi VTCG iz torpora. Ako imate deckove dođite i uživajte u igri krvave politike, Jyhada, lova i borbe, the fun stuff.

Može se igrati samo uz akreditaciju.

Više informacija o samoj igri možete pronaći ovdje

istrakon.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.