IstraMet prognoza za Istru – Snijeg stiže i u središnju Istru

Snijeg stiže i u središnju Istru. Bit će ga tokom srijede i četvrtka, a iznad 250-300 metara očekujemo mjestimično stvaranje pokrivača, javljaju iz IstraMet-a.

Prognozu za sljedeća tri dana pročitajte u nastavku članka.

UTORAK (15.01)
Pretežno oblačno uz povremenu, uglavnom slabu kišu. U gorju iznad 500 metara padat će slab snijeg. Puhat će slabo, na moru i umjereno jugo. Na istoku Istre slab vjetar promjenjivog smjera. Minimalne temperature zraka 3 do 6°C, maksimalne dnevne većinom 6 do 9°C.

SRIJEDA (16.01)
Oblačno uz povremene oborine. U unutrašnjosti Istre uz kišu iznad 300 metara nadmorske visine očekujemo snijeg uz mjestimično stvaranje pokrivača. Bit će hladnije u odnosu na protekle dane. Minimalne temperature zraka kretat će se od 1 u unutrašnjosti do 4°C uz obalu, maksimalne dnevne na većini područja od 4 do 7°C. Zapuhat će umjerena, na jugu i istoku Istre vrlo jaka bura, povremeno sa olujnim udarima. Bura će kako dan bude odmicao slabiti. Na otvorenom moru južne Istre prema srednjem Jadranu puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar.

ČETVRTAK (17.01)
Pretežno oblačno uz kišu i snijeg, naročito u drugom dijelu dana. U središnjoj Istri na području iznad 300 metara nadmorske visine očekujemo stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice bi mjestimice moglo biti i uz obalu. Bit će još malo hladnije uz dnevne temperature od 2 do 6°C. Puhat će slaba i umjerena, na jugu Istre i jaka bura.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.