IstraMet: Stiže snijeg!

pazinsnijeg1701Pred nama je izraženija promjena vremena koja će Istri i Kvarneru donijeti snježne pahulje sve do mora. Već sutra ujutro će se naoblačiti uz mjestimičnu slabu kišu. Zapuhat će umjeren levant, na otvorenom moru južne Istre jugo, a prema sjeveru bura. Temperature zraka bit će još razmjerno visoke, na većem dijelu područja maksimalne dnevne kretat će se između 6 i 9°C.

Navečer očekujemo jačanje bure na cijelom području uz pad temperature zraka. U unutrašnjosti Istre iznad 300 metara nadmorske visine kišne kapi zamijenit će snježne pahulje, ali bit će riječ o manjim količinama oborinama. Slično će biti na riječkom području gdje će se snježna granica u noći na četvrtak spustiti na oko 200 metara.

U četvrtak oblačno uz povremene oborine. U unutrašnjosti iznad 150 metara padat će snijeg, a uz obalu kiša i snijeg. Što se tiče zapadne obale Istre najveća mogućnost snijega postoji na području sjevernije od Limskog kanala, ali prema kraju dana i u noći na petak postoji velika vjerojatnost da će snježne pahulje dolepršati i do Pule, ali bez stvaranja snježnog pokrivača.

Na Kvarneru će se snježna granica zadržavat vrlo nisko, na većem dijelu snijeg će padati sve do mora. Temperature zraka u unutrašnjosti od 0 do 3°C, uz obalu 2 do 5°C, na Kvarneru 1 do 4°C. U unutrašnjosti očekujemo stvaranja pokrivača koji se može stvoriti lokalno i uz obalu, naročito na istoku te na sjeverozapadu Istre!

U petak nastavak promjenjivog vremena uz povremene oborine koje će na većem dijelu područja biti u obliku snijega. U početku je snijeg izgledan i na jugu Istre, ali će u jutarnjim satima vrlo vjerojatno okrenuti na kišu. Snježne oborine uz obalu zadržat će se najdulje na sjeverozapadu Istre i na riječkom području.

Točan raspored oborina teško će se definirati, ali do subote valja na većem dijelu područja očekivati između 10 i 20 mm oborine.

Subota donosi malo toplije vrijeme (na jugu Istre temperature će se popeti do 6°C) uz povremenu kišu, a snježna će granica porasti iznad 300-400 metara nadmorske visine.

Promjene i manje korekcije u prognozi su moguće, stoga savjetujemo praćenje naše trodnevne i 10-dnevne prognoze!

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.