Istrauni u završnici utakmice slavio nad nekompletnim pazinskim košarkašima

Istrauni je pobijedio na kraju statistički uvjerljivo u utakmici preokreta u kojoj je Pazincima opet nedostajalo dosta igrača (Belina, Gamma, Petar Ćus, Despot, Fabris, Daus, Tomac, dok je Jerko Ćus zbog obveza došao na drugo poluvrijeme).

Kompletni domaćini bili su pojačani za Šljuku i Premasunca u odnosu u pazinsku utakmicu u kojoj su izgubili sa 18 razlike (za Pazince tada je igrao i Fonović). Na početku vodila se izjednačena borba koju su domaćini do poluvremena uspjeli okrenuti na devet razlike. U drugom poluvremenu ojačani Jerkom Ćus Pazinci kreću odlučnije u obrani i do kraja treće četvrtine smanjuju na 56-55. Slijedi razdoblje u kojem Pazinci dolaze do vodstva od 61-63 ali nažalost tu u napadu su stali i do kraja utakmice postižu samo četiri koša.

Domaćini su u zadnjoj četvrtini postigli šest trica ( od ukupno 11) od toga presudne svaki po dvije pogodili su Šljuka i Šamija. Drugi razlog je i dekoncentracija Pazinca i promašena slobodna bacanja. Iako oslabljeni Pazinci su ipak odigrali utakmicu u kojoj je do zadnjih pet minuta bilo sve otvoreno. Za vikend u Pazin dolazi lider Šanac iz Karlovca. Pazinska jedina želja je zadržati niz nepobjedivosti u svojoj dvorani!

KKGS

© iPazin.net portal 2001. - 2024.