Istraživanja na slapu Sopot

sopot_2015Na najpoznatijem istarskom slapu – Sopot trenutno se izvode geotehnička istraživanja tla, koja bi, neslužbeno doznajemo trebala prethoditi izgradnji retencije. Slijedom tvrtke koja izvodi istraživanja – Geokon iz Zagreba, dolazimo do naručitelja radova – Hrvatskih voda – Vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog jadrana.

Na standardni redakcijski upit Hrvatskim vodama o radovima koji se izvode na Slapu Sopot –koji se nalazi na granici dviju općina Pićan i Gračišće, dobili smo odgovor koji je u današnje vrijeme nevjerojatan.

Pitanje smo najprije postavili telefonom, zatim smo ga na zamolbu nadležne osobe Vanje Račkog dostavili e mailom, jer je tražio pismeni upit, no najnevjerojatnije je da je nakon upita e mailom stigao odgovor da upit dostavimo poštom!

U današnje vrijeme kad je poslovno dopisivanje e mailom vjerodostojnije od bilo kojeg drugog vida dopisivanja jer se može pratiti u minutu kad je poslan i odakle, doista je nevjerojatno da još netko može tražiti upit poštom.

Ovakav način ‘komunikacije’ od strane Hrvatskih voda nam nažalost ostavlja samo sumnju u dobre i poštene, prije svega transparentne namjere ovog projekta.

Daljnje upite o rasvjetljavanju ovog projekta smo uputili u Javnu ustanovu Natura Histrica koja je nadležna na navedenom lokalitetu, obzirom da se radi o ‘Značajnom krajobrazu’.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.