Istria Granfondo privukao više od 500 biciklista

Prvo izdanje biciklističkog maratona Istria Granfondo Classic koje je proteklog vikenda održano na cestama sjeverozapadne Istre okupilo je više od 500 rekreativaca i profesionalnih biciklista. Dionica maraton bila je duga 161 kilometara, a pored najboljih hrvatskih biciklista Roberta Kišerlovskog i Vladimira Miholjevića, uspješno ga je odvozilo 155 biciklista, dok je kraći maraton, u dužini od 84 kilometara odvozilo 210 biciklista.

Najbolje vrijeme na Istria Granfondo Classicu ostvarili su Emanuel Kišerlovski, Vladimir Miholjević i Robert Kišerlovski, prošavši 161 km zahtjevne staze za 4:11:16, te Janez Zupanič, Gregor Sikušek i Lucijan Premrn iz Slovenije, prošavši 84 km staze Istria Granfondo Small za 2:13:13.

Rekreativni program Adria.MOVE IT! u Umagu i Novigradu okupio je više 150 Istrana i njihovih gostiju.

glasistre.hr

6 komentara na “Istria Granfondo privukao više od 500 biciklista”

 1. Markoni napisao:

  Izuzetno loša koordinacija u reguliranju prometa na području grada Pazina. Nedostatne informacije građanima koji su i po sat vremena čekali u koloni ne znajući zašto i što se dešava.

  Sramota za organizatora i ovaj grad koji dozvoljava ovakav dilentantizam u privremenoj prometnoj regulaciji.

 2. Picikato napisao:

  Pita san ljude iz organizacije, sve je bilo regularno i prijavljeno, imali su sva odobrenja. Na radiju se vrtilo non stop, već san bi štuf….
  Imaš prijedlog kako bi trebalo, a da ne bude na sramotu?

  1. Markoni napisao:

   Da naravno da imam prijedlog:
   1. U uvjetima pri kojima su ulazi u grad, istočni i zapadni, regulirani semaforima zbog radova trebalo je u dogovoru sa gradom iznaći trasu utrke koja će zahtjevati jednostavniju i bezbolniju regulaciju prometa. Građanima osigurati alternativni pravac ulaska i izlaska u i iz grada Pazina. Zaobilaznog pravca nije bilo jer je zatvoren rotor kod Plodina i rotor kod socijalnog pa ti vidi alternativu.
   2.Boljom organizacijom i planiranjem, uspostavom bolje veze i koordinacije službi regulacije prometa moglo se je vrijeme zatvaranja ptrometnica kroz grad skratiti na najmanju moguću mjeru.
   3. Pitaj organizatora koliko je regularan nastup bicikliste koji ima zabranu utrka u RH.

   Osobno sam sa desecima građana čekao u koloni 1 sat i 35 minuta pa ti vidi.

   I na kraju koji je dobitak ovom utrkom ostvaren za ovaj grad i njegove građane.

 3. kilroy napisao:

  A sigurno je dodatni problem bio na stranjgi zbog izgradnje kruznog toka.. Ionako je tamo guzva, jos ako su zatvorili smjer iz plodina prema pazinu zbog trke onda je krkljanac bio.. Ali ne znam da je itko cekao sat vremena.. Ja bi se na njegovom mjestu okrenuo i otisao zaobilazno.. Pretpostavio bi da je neka nesreca..

  1. lolcina napisao:

   Pa evo, ja i žena smo u Plodinama čekali više od ure vremena. Nije bilo zaobilaznice kojon smo mogli doma, kao neki.

   1. kapitalist napisao:

    nediljom se gre u crikvu, a ne u shopping.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.