Italija je bila prejaka, prvi poraz odbojkašica u Mersinu

2Hrvatske odbojkašice izgubile su drugu utakmicu na XVII. mediteranskim igrama u turskom gradu Mersinu. Nakon što je u subotu selekcija izbornika Igora Lovrinova pobijedila Francusku sa 3:2, u ponedjeljak je talijanska reprezentacija u 2. kolu skupine B bila bolja sa 3:0 (25:15, 25:21, 25:19).

Plasman Hrvatske u polufinale sada ovisi o utakmici Francuske i Italije u srijedu. Pobijede li Talijanke, kao što se očekuje, hrvatske odbojkašice u petak (28. lipnja) će u polufinalu vjerojatno igrati protiv domaćina Turske. Vjerujemo da Lovrinovljeve odbojkašice mogu obraniti brončanu medalju osvojenu prije četiri godine u talijanskom gradu Pescari.

U drugoj utakmici u skupini A Turska je pobijedila Sloveniju 3:0 (25:17, 25:21, 25:15).

hou.hr

“Pobjeda protiv Francuske bila mi je jedna od najdražih u karijeri, dok je današnji poraz realnost. Također Italija bi bez problema pobijediti i Francusku i nama otvoriti vrata polufinala i borbe za odličja,” kazao je hrvatski izbornik Igor Lovrinov.

“Bit će teško protiv Turske, one nastupaju u najjačem sastavu, dok smo mi vrlo mlade. Ja sam sa 22. godine najstarija u ekipi,” kazala je Martina Malević, dok je Samanta Fabris dodala: “Protiv Italije smo se borile koliko smo mogle, trudile smo se no nismo uspjele. Teško će biti i protiv Turkinja, no nitko nije očekivao niti naš trijumf protiv Francuske,” zaključila je 21-godišnja Fabris.

jutarnji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.