Italija: Kišerlovskom majica za najboljeg na brdskim ciljevima

2Nakon dvije etape 29. izdanja jake međunarodne utrke „Settimana Internazionale di Coppi e Bartali“ (UCi kategorije 2.1 ), Emanuel Kišerlovski biciklist Meridiane Kamen iz Pazina osigurao je majicu za najboljeg na brdskim ciljevima.

Kišerlovski pokazao je najveću želju i snagu za osvajanjem zelene majice vozeći u bjegovima i u četvrtak (27. ožujka) i petak (28. ožujka) te je na pet od ukupno sedam brdskih ciljeva bio među osvajačima bodova.

Prva etapa bila je podijeljena na cestovnu etapu dugu 99,5 kilometara te momčadski kronometar (13,3 km). Najbrži u sprintu bio je Britanac Ben Swift (Team Sky). Najbolji kod Meridiane Kamen bio je Talijan Davide Mucelli na 11. mjestu (u vremenu pobjednika).

Britanska Pro Tour momčad Team Sky za koju voze i pobjednici Tour de Francea, Christopher Froome i Bradley Wiggins pokazala je dominaciju i za vrijeme momčadskog kronometra osvojivši prvo mjesto. Kronometar je bio specifičan jer je jedna momčad bila podijeljena na dvije grupe s najviše četiri vozača. Kišerlovski, Mucelli, Antonio Santoro i Robert Jenko došli su na cilj kao 45., dok su Endi Širol i Peter Kozlovič završili kronometar na 50. mjestu.

U petak je vožena “kraljevska“ etapa (160,2 km) u kojoj je sjajni Kišerlovski osvojio važne bodove na brdskim ciljevima i ostvario odličan rezultat za sebe i za momčad iz Pazina.
Dominacija britanske momčadi nastavljena je pobjedom Petera Kennaugha, dok je s 53 sekunde zaostatka na 7. mjestu završio Mucelli. U konkurenciji momčadi Meridiana Kamen Team završila je etapu na 3. mjestu i time upotpunila sjajan dan za hrvatski biciklizam. U generalnom plasmanu vodeći je Kennaugh, Mucelli se nalazi na 11. mjestu (2:36 min. zaostatka), najbolji Hrvat je Radoslav Rogina (Adria Mobil) na 27. mjestu (4:35 min. zaostatka) dok je Kišerlovski na 34. mjestu s zaostatkom nešto većim od 5 minuta.

U subotu (29. ožujka) vozi se 158,4 kilometara duga etapa (nema brdskih ciljeva), dok u nedjelju (30. ožujka) utrka završava individualnim kronometrom u dužini od 10 kilometara.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.