Iva Gortan: Glazba je za mene bila i jest potraga, avantura

2Ovaj intervju ima trenutak, postojanost i jednu malu retro pričicu u stihovima kroz koju će se predstaviti dvadesettrogodišinja Iva Gortan iz Pazina. Već prvi nastup na jednom dječjem festivalu i odabir pjesme “Le mysterieux voyage” bio je pokazatelj kojim stazama će se kretati dok bude koračala ususret svojem istinskom nagonu. Glazba joj predstavlja inspiraciju, nadu, utjehu, djeluje na nju kao pokretač i sredstvo za smirenje te kao medij za prenošenje poruka. Napominje da glazba ponekad na nju djeluje i kao vitaminski napitak koji ju razbudi i napuni energijom.

Nažalost nisi se uspjela plasirati u finale The Voicea. Jesu li se slegli dojmovi?

Prošlo je neko vrijeme otkako sam ispala iz showa i još se uvijek nisam uspjela vratiti u svoje tijelo. Pretpostavljam da ću se postepeno vratiti u realnost, ali zasad se još uvijek hvatam za sjećanja na divne trenutke provedene s The Voice ekipom. Bila je to avantura mog života koja se nastavlja i dalje, ali u nekom drugačijem obliku. Volim pozitivno gledati na stvari pa ću te ispraviti i reći: na sreću, uspjela sam do polufinala. To što sam ispala iz showa ne gledam kao neuspjeh. Svaki trenutak u tom showu obogatio me za nova iskustva, poznanstva, razmišljanja, emocije. Na tome sam itekako zahvalna i smatram to vrijednim.

Zašto si se odlučila prijaviti?

Htjela sam ispitati svoje mogućnosti, kvalitete, ali i nedostatke. Htjela sam se suočiti sa strahom od neuspjeha. Imala sam potrebu još više upoznati sebe kroz nešto što neopisivo volim raditi, a to je pjevanje i The Voice je, kako se pokazalo, bio prava prilika za to.

Cijeli intervju pročitajte ovdje: http://www.jasam.hr/iva-gortan-glazba-je-za-mene-bila-i-jest-potraga-avantura/

tekst: jasam.hr / foto: Katija Belac

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.