Ivan Mijandrušić traži smjenu ravnatelja ŽUC-a Robija Zgrablića

Načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić zatražio je početkom prosinca od župana Valtera Flege i predsjednika Skupštine Istarske županije Valtera Drandića smjenu ravnatelja Županijske uprave za ceste Robija Zgrablića. Razlog je zapostavljanje potreba općine Gračišće.

„U deset godina koliko je Zgrablić na čelu ŽUC-a sve što su napravili na našoj općini je nekoliko zakrpa na cesti od raskrižja Žminj – Katarina do spoja na cestu Gračišće – Pazin. A to je cesta stara trideset i pet godina, dotrajala i skliska, pa po kišnom vremenu svako malo netko izleti s nje. Treba joj hitna sanacija. Metnu nas u proračun, pa nas rebalansom izbace s obrazloženjem da nema novaca. Sve što naprave u jednoj godini je da pokose uz cestu i označe bijelu crtu po sredini“, obrazložio je Mijandrušić svoj potez.

Osim pet kilometara spomenute ceste ŽUC godinama odlaže asfaltiranje 1,3 kilometara duge ceste od Jašića do Katuna Lindarskog, a stanje se zakompliciralo nakon što je dio te ceste potpao pod ovlasti Grada Pazina. Kap koja je prelila čašu bilo je odbijanje uređenja i označavanja ugibališta u Jakačićima. Posljednja ŽUC-ova investicija u općini Gračiće, ističe Mijandrušić, bila je obnova ceste Mrleti – Bršnica i u produžetku do Balići u općini Barban, obavljena prije Zgrabljićevog dolaska na čelo ovog poduzeća. Međutim, ŽUC je investirao samo 600 tisuća kuna, a preostalih milijun kuna osigurala je Općina Gračišće kapitalnom pomoći iz nadležnog ministarstva.

istarski.hr

2 komentara na “Ivan Mijandrušić traži smjenu ravnatelja ŽUC-a Robija Zgrablića”

  1. ids napisao:

    Koji brainfuck… IDS-ovac IDS-ovcu tužaka IDS-ovca.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.