Ivana Bodrožić u Kući za pisce – Hiži od besid

Prošlog se tjedna u Kući za pisce – Hiži od besid održalo književno druženje s autoricom Ivanom Bodrožić, prošlogodišnjom dobitnicom nagrade “Edo Budiša”. Ivana je književnu nagradu Istarske županije dobila za svoju zbirku kratkih priča “100% pamuk” u kojoj se nalazi 15 priča čiji su glavni likovi uglavnom žene u različitim socijalnim kontekstima. Ivanu je na književnom druženju publici predstavio Davor Šišović.

Ivana se u fokusu književne javnosti našla nakon objave njezinog prvog romana Hotel Zagorje. U tom romanu Ivana Bodrožić opisala je svoje iskustvo rata u Vukovaru i dane provedene u izbjeglištvu. Popularnost tog romana, kaže autorica, bila je neočekivana.

Ivanina druga prozna knjiga je zbirka kratkih priča “100% pamuk” za koji je dobila nagradu Edo Budiša. Radi se o potpunom književnom zaokretu u odnosu na prvi roman Hotel Zagorje. Kroz petnaest priča koliko ih u zbirci ima, autorica je htjela opisati svijet u kojem živi i što ona u tom svijetu opaža. Ivani Bodrožić nedavno je objavljen i roman Rupa koji je vrlo burno primljen u javnosti jer govori o postratnoj zbilji u neimenovanom gradu, koji uvelike podsjeća na njezin rodni Vukovar. Autorica za ovaj buran medijski odjek kaže kako su ga stvorili oni koji roman ustvari nisu ni pročitali. U romanu Rupa javlja se čitava paleta likova koji nisu i ne mogu biti samo crni ili samo bijeli, pozitivni ili negativni, oni moraju biti prepleteni i jednim i drugim osobinama.

Ivana Bodrožić na kraju druženja kazala je kako u Pazinu radi na započetoj zbirci pjesama “In the sentimental mood”, a u Pazinu ostaje do kraja srpnja.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.