Ivančić i Guštin pobjednici boćarskog turnira parova ”Blažević-Velenik”

Velika nagrada Pazina - 2010Završnica turnira parova “Blažević-Velenik” koja je jučer završila pobjedom Valtera Ivančića i Alena Guština opravdala je sva očekivanja. Nakon izvrsnih utakmica u kojima je uživalo dvjestotinjak ljubitelja boćanja, kao šlag na tortu stiglo je vrlo izjednačeno finale koje je na kraju pripalo boćarima iz Pazina, inače bivšim igračima porečkog boćarskog kluba “Istra”.

Turnir je započeo u petak, 17. prosinca utakmicama po grupama koje su trajale do 19. prosinca. Nakon toga se 23. odigrala osmina finala. Zbog problema sa lošim meteorološkim uvjetima, čak je pet parova bilo prisiljeno otkazati nastup, pa ih je umjesto 32 nastupilo 27.

Završnica je započela u nedjelju utakmicama po grupama u kojima su po četiri ekipe tražile što bolje pozicije.

Ivančić i Guštin svoje su prvo mjesto u grupi A osvojili sa 5 bodova, ispred para Barbaro/Hrelja (4 boda), Smolica/Živolić (2 boda) te posljednjeg para Brajković/Androšić (1 bod).

Grupu B suvereno su osvojili Perhat i Percan sa maksimalnih 6 bodova, ispred tri para koji su ostvarili podjednak učinak (po 2 boda). No, zbog boljeg punteđa od ostalih, drugo mjesto osvojili su Lanča/jedrejčić, a potom slijede i Marinović/Vretenar odnosno Lukšić/Ikić.

U nedjelju u 17 sati igralo se finale i susreti za treće, peto i sedmo mjesto. Ivančić i Guštin su u finalu tijesno rezultatom 6:4 pobijedili Mirka Perhata i Gorana Percana. Nakon završnih igara organizator je sve sudionike nagradio poklon-paketima, dok su četiri prvoplasirana para osvojila i novčane nagrade.

parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.