Ivetići, malo selo za veliko delo, dobili trgovinski centar

Moglo bi ju se svrstati u bajke gospodarskog žanra, no bajka koju je trodimenzionalno ispričao Vlado Ivetić ima svoj ‘geografski korijen’, malo selo za veliko delo.

– Oduvijek sam želio načiniti nešto dobro i svrsishodno u mojem rodnom mjestu, ne s malim sentimentalnim prizvukom, nakon što novi trgovački centar ‘Gratis’ od svog otvaranja već broji po koji poslovni tjedan, ispričao nam je Vlado Ivetić vlasnik tvrtke Gratis d.o.o iz Ivetića, mjesta nedaleko općinskog središta Tinjan.

Svoju ‘bajku’ Ivetić je počeo pisati 1992. godine kada je otvorio tvrtku u kojoj je zaposlio sam sebe.

– Počeo sam s prodajom građevinskog materijala i agrarijom a s višegodišnjom ponudom ‘grubog’ građevinskog materijala, od temelja do krova, stvorila se osnova i za otvaranje prodajnog centra u Rovinju.

Uspješni razvojni poslovi inicirali su i potrebu otvaranja vlastitog voznog parka pa tvrtka za svoje kupce, posebno za one s većom narudžbom, kupljeni materijal prevozi do kućnog praga, priča Ivetić.

Novi prodajni prostor u Ivetićima, ‘raširen’ na površini od 400 četvornih metara i istom površinom podignutom na etažu, na kojoj se nalazi objedinjena uprava tvrtke, a za koji je trebalo izbrojiti u gotovinsko-kreditnoj kombinaciji 4,5 milijuna kuna, plus PDV, ‘nosi’ 10.000 artikala.

Mnogo je artikala u novom centru ‘Gratisa’ namijenjeno uređenju izgrađenih prostora pa je salon keramike s dobavljačima iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske u prvom planu ‘Gratisa’ u Ivetićima. S ne malom pozornosti uređen je i odjel sa lakovima i bojama i drugim materijalom kojeg trebaju pituri, željezarijom, agrarijom, alatima, pa 10 zaposlenih u Ivetićima, uz dvadesetak u Rovinju, ekipa je koja nosi uspješno nosi poslovnu ‘bajku’ ‘Gratisa’ iz Ivetića.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.