Iz mog kuta: Dani europske baštine u Muzeju Grada Pazina (foto natječaj)

Ovogodišnja manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održava se okvirno od 15. rujna do 20. listopada 2019. godine sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava. Tijekom manifestacije nastojat će se približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici te naglasiti njezin kreativni potencijal kao i doprinos razvoju suvremenog stvaralaštva.  Muzej Grada Pazina ove godine sudjeluje u obilježavanju Dana europske baštine na način da u suradnji sa Društvom likovnih stvaratelja Pazin, Gradom Pazinom i Gradskom knjižnicom Pazin organizira foto natječaj na temu: Detalji manje poznate središnje Istre iz čudnovatih, zanimljivih i neobičnih kutova fotoobjektiva.

U natječaju mogu sudjelovati svi koji svojim fotoaparatom, kamerom ili mobitelom naprave fotografiju nekog prirodnog ili kulturno-povijesnog fenomena na području središnje Istre – arhitektonska zdanja iz prošlosti (u cjelini ili detalji), dio naselja ili ulice Vašeg mjesta, netaknuta priroda, izvor vode… Vjerojatno svakog dana prolazite kraj nekih prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota u vašem kraju za koje smatrate da ih valja podijeliti s drugima, evo prilike. Podsjećamo, što je neobičniji kut snimanja, što je rjeđi primjerak snimljenog objekta ili fenomena, o je ocjena fotografije viša.

Cilj je obuhvatiti detalje Pazina i Pazinštine (Općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan) kako bi lokalno stanovništvo gledalo svoj kraj drugačijim očima, a naši posjetitelji i gosti vidjeli više od poznatog, reklamiranog i prepoznatljivog – kako bi vidjeli Pazinštinu iz vašeg kuta!

 Sudjelovanje

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati svi, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima fotografije. Sudjelovanje na natječaju je besplatno.

Svaki autor može poslati najviše 3 originalne fotografije. Fotografije moraju biti u JPG formatu, u rezoluciji min. 3000×2000 piksela. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost Organizatoru natječaja da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, isključivo u svrhu promocije i postavljanja izložbe. Uz fotografiju potrebno je navesti ime i prezime autora/ice fotografije, mjesto prebivališta i dob.

Ostale informacije

Fotografije se šalju elektronskim putem na e-mail: [email protected].

Natječaj je otvoren od 1. kolovoza do 15. rujna 2019. godine, nakon čega slijedi žiriranje. Autori triju najbolje plasiranih fotografija biti će prigodno nagrađeni, a sve najbolje ocijenjene fotografije naći će se na izložbi koja će biti otvorena od 30. rujna do 5. listopada 2019. godine u Likovnoj galeriji u Pazinu.

Sve zaprimljene fotografije prije žiriranja svesti će se na šifre sa izbrisanim podacima, tako da članovi žirija neće biti upoznati s time tko su autori fotografija.

Dodatne informacije možete dobiti na broj: 099 261 6866 (Ivan) ili na e-mail: [email protected].

Svim sudionicima foto natječaja želimo puno sreće i dobrih fotki!

Muzej Grada Pazin

© iPazin.net portal 2001. - 2024.