Iz objektiva mladih fotografa

FotografU sklopu rujanske Subotine, buzetski ogranak Foto kluba Pazin i Grad Buzet organizirali su skupnu izložbu polaznika Ljetne škole fotografije pod nazivom “Ja sam…” koju je u holu Narodnog doma otvorio kustos Zavičajnog muzeja Saša Nikolić.

Svi sudionici jednotjedne srpanjske škole, njih pedeset iz čitave Istre i s riječkog područja, mogli su prijaviti jedan rad na temu “Ja sam …”, gdje je trebalo fotografijom dovršiti rečenicu. U holu Narodnog doma izložena je 21 fotografija s foto natječaja održanog u sklopu škole. Žiri u sastavu Goran Draščić, Ana Mandić, Aljoša Anzur i Ronald Gubić prvo mjesto za fotografiju “Ja
sam neopterećena” dodijelio je Deani Kotiga iz Motovun.

Drugo je mjesto za fotografiju “Ja sam na početku” dodijeljeno Roberti Marković iz Rijeke, a treće mjesto dobila je jedna od najmladih polaznica, 13-godišnja Dorotea Talajić iz Rovinja.

Ljetnu školu fotografije u Buzetu organizirao je Foto Klub Pazin, udruga koja se bavi promicanjem fotografije kao umjetnosti, a inicijativu predsjednika pazinskog kluba Aljoše Anzura,
podržali su Grad Buzet, Turistička zajednica, Pučko otvoreno učilište “Augustin Vivoda” kao i Hrvatska udruga fotografa.

Polaznici škole izrazili su želju za ponovnim okupljanjem i učestalijim dogadanjima takve vrste, pa je iz te ideje nedavno nastao Foto klub Buzet kao ogranak Foto kluba Pazin. Prvi zadatak novoosnovanog kluba i njegovog predsjednika Gorana Draščića bio je upravo organizacija buzetske izložbe fotografija.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.