Izabrani najbolji hrvatski sportaši u 2007. godini

Foto: Dopmagazin.comZa najbolje sportaše Hrvatske u izboru jedinog sportskog dnevnog lista u zemlji Sportskih novosti izabrani su svjetska prvakinja i najbolja atletičarka Europe Blanka Vlašić i najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić. Za najbolju ekipu proglašena je Alpinistička ekspedicija na Himalaju, dok je najbolja momčad hrvatska vaterpolska reprezentacija.

U tradicionalnoj 56. anketi Sportskih novosti sudjelovalo je 365 novinara iz 57 redakcija, a svi su oni svoj glas dali Blanki Vlašić,
dok je Ivano Balić dobio 193 glasa, a najbolji vaterpolista Europe Miho Bošković 110. Boksač Stipe Drviš dobio je 36, tenisač Ivo Karlović 21 i plivač Duje Draganja 6 glasova. Izbor je dovršen prije svjetskog rekorda Sanje Jovanović, pa Blanka nije imala konkurenticu.

U izboru najbolje ekipe Alpinistička ekspedicija na Himalaju dobila je 163 glasa, reprezentacija u gađanju samostrelom 130, reprezentacija u rukometu na pijesku 30, te rukometna reprezentacija 28 glasova.

Kod glasovanja za najbolju momčad aktualni svjetski vaterpolski prvaci dobili su 286, a hrvatska nogometna reprezentacija 79 glasova.

Nagrade i priznanja dobitnicima bit će uručene večeras u 21 sat u Studiju 10 Hrvatske televizije, uz izravni tv-prijenos.

Na istoj svečanosti uručit će se i ‘Turbo sport Fair-Play Trofej za 2007.’ nogometašu Stipi Šporčiću koji je u 14. minuti prvenstvene utakmice 13. kola 4. hrvatske nogometne lige između NK Stupnika i NK Strmec, kada je sudac dosudio jedanaesterac za domaće, a Šporčić je priznao sucu da je on, a ne gostujući igrač igrao rukom. To se sve događalo, kod rezultata 0:0, a utakmica je završena bez pobjednika 1:1, a tim potezom je Šporčić, po mišljenju žirija, ‘pokazao da je častan čovjek i sportaš’.

Tportal.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.