Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pazina, 17.5.2015.

Grb Grada PazinaNa području Grada Pazina u nedjelju, 17. svibnja 2015., u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, provode se izbori za članove vijeća mjesnih odbora. Izbori se provode za mjesne odbore Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Kršikla, Lindar, Pazin, Stari Pazin, Zabrežani, Zamask i Zarečje, a glasovanje će se odvijati na uobičajenim biračkim mjestima, s izuzetkom biračkog mjesta Pazin-Dubravica, za koje se biralište sada nalazi u ulici 154. brigade Hrvatske vojske br. 5, u zgradi Društvenog centra Veli Jože na ulazu u kompleks bivše vojarne.


Utvrđene Kandidacijske liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora objavljene su na
oglasnim pločama mjesnih odbora, oglasnoj ploči Grada Pazina i na internet stranici
www.pazin.hr.

Grad Pazin poziva građane i građanke da iskoriste svoje biračko pravo, u što većem broju izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike u vijećima mjesnih odbora!

Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja gradana u odlučivanju o onim lokalnim poslovima koji su od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana u lokalnoj sredini. Uloga mjesnog odbora je prepoznati primarni interes i potrebe lokalnog stanovništva. Građani mogu putem mjesnog odbora utjecati na rad tijela lokalne jedinice u svrhu poboljšanja uvjeta i načina života u neposrednoj lokalnoj sredini te biti istovremeno korektivni faktor lokalnim tijelima, odnosno svojim prijedlozima inicijativama mogu pomoći predstavničkoj i izvršnoj vlasti da prepoznaju neposredne probleme gradana pri donošenju odluka.

Vijeće mjesnog odbora na temelju tih potreba lokalnog stanovništva donosi Programe rada mjesnog odbora i utvrduje financijske planove za koje se sredstva osiguravaju u proračunu jedinice lokalne samouprave. Naravno da će lokalne jedinice financirati mjesnu samoupravu u sklopu financijskih mogućnosti, i mjesni odbori su u tom smislu ovisni o dodjeli proračunskih sredstava, ali obveza je i dužnost ovlaštenih tijela da na razini lokalne jedinice konstantno pridonose jačanju mjesnih odbora.

Putem mjesnog odbora gradani mogu:

– Davati inicijativu za male komunalne akcije vezane za održavanje i uredenje objekata komunalne infrastrukture, opčenito pobofišanje komunalnog standarda, kao što je proširenje javne rasvjete, prometne signalizacije, odvodnja oborinskih voda, izgradnja nogostupa, asfaltiranje cesta, popravak i izgradnja dječjih igrališta, postavljanje novih klupa, koševa za otpatke i slično.

-Utjecati na problematiku rješavanja komunalnog nereda u svom okružju — olupine automobila, saniranje divljih deponija, uzurpacije gradskog zemljišta, bespravna gradnja, akcije čišćenja i održavanja zelenih površina, i razne aktivnosti vezane za ekološke navike.

– Inicirati potrebu o odredenim sadržajima iz područja kulture — izložbe, književne večeri, likovne radionice,aktivnosti vezane za poboljšanje uvjeta za djecu, starije i nemoćne osobe, socijalno osjetljive kategorije gradana..

5 komentara na “Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pazina, 17.5.2015.”

 1. hleb napisao:

  bilo bi fora napraviti jedno istraživanje s kojim bi se moglo ustanoviti da li su svi, ili barem većina s liste IDS_a naprimjer zaposleni negdje od strane svoje stranke? :)…

 2. dubravica napisao:

  Ja sam sa Dubravice, prvi put cujem da se premjestilo nase mjesto za glasanje. Niki nas ni obavjesti??!! Dubravica, Žudeka i cijeli Rijavac.

  1. delavac napisao:

   Vidiš da si obaviješten.

   1. dubravica napisao:

    San da, ma me zanima ki ce obavijestit sve nonice i ostale stanovnike. Čigovo je to delo?

    1. telefon napisao:

     forši da se za to javimo na natječaj za šolde iz EU?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.