Izgorjela osnovna škola u Puli

PožarNa Velom Vrhu u Puli u potpunosti je izgorjela zgrada osnovne škole, a prizor na požarištu je stravičan. Osim čeličnog skeleta koji se nazire kroz dim i maglu, cijela škola pretvorena u prah može stati u dlan jedne ruke.

Požar je izbio noćas oko 4 sata na zapadnom dijelu zgrade, vatrogasci su nakon dojave u 4,25 sati brzo intervenirali ali bezuspješno. Pojavile su se i prve glasine o moguće podmetnutom požaru jer su, navodno, neki učenici mjesec dana prije najavljivali paljenje škole,no, za sada je teško povjerovati u takav scenario.

Mogućnost podmetanja požara nije isključila ni ravnateljica škole Karmen Kranjec jer, kaže, vatra je krenula sa strane jedne od učionica tako da je teško govoriti o neispravnim instalacijama. Međutim, naglasila je kako se oko škole znaju okupljati mladi te da razbijeni prozori i uništeni okoliš nisu bili rijetkost. Zašto se, prema riječima ravnateljice, nije oglasio vatrodojavni alarm koji škola ima, vjerojatno će utvrditi istraga.

Roditelji su više puta negodovali zbog okupljanja ovisnika oko škole gdje su se često nalazile šprice i ostali ‘alat’. Dejan Krizman i Damir Lukež su za HTV izjavili kako su više puta upozoravali gradsku vlast na derutnost škole, dotrajalost instalacija i okupljanja narkomana te da su se pripremali i na prosvjede zbog nerješavanja takvog stanja.

No, među bivšim i sadašnjim učenicima vlada mišljenje da je požar izbio upravo zbog neispravnih električnih instalacija budući da su prošloga tjedna imali problema s nestancima struje, a u petak su školu posjetili i radnici Elektroistre. Ostatak članka pročitajte na Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.