Izgradnja crpne stanice Dubravica

Grad Pazin i „Usluga“  d.o.o. nastavljaju ulaganja u zaštitu sustava pitkih voda središnje i južne Istre te izgradnju fekalne odvodnje Pazina i pazinske kotline. Početkom listopada 2012. godine krenulo se s izgradnjom tlačnog voda i fekalne kanalizacije do crpne stanice, 1 faza, za naselje Dubravica. Izvršitelj izgradnje je „Usluga“ d.o.o Pazin. Hrvatske vode financiraju projekt s 90% vrijednosti, a Grad Pazin s 10% vrijednosti.

Cjelokupna investicija iznosi 2.290.000 kuna. Ovim radovima omogućit će se priključivanje 25 kućanstava te će se osigurati priključivanje još dvadesetak budućih korisnika  naselja.

Investicija fekalne odvodnje sastoji se od izgradnje tlačnog voda duljine cca 900 m i gravitacionog voda od 950 m promjera 315 mm. U radove je uključena i  izgradnja crpne stanice na rubu naselja. Planirani rok izvršenja radova je 90 dana.
Za vrijeme izvođenja radova, promet će se regulirati posebnom prometnom signalizacijom te uz pomoć semafora odvijat će se jednim trakom prometnice.

Ovo je još jedan projekt izgradnje i ulaganja u modernizaciju prigradskih kolektora istočnog ulaza u grad. Sustavno planirani i izvršeni radovi omogućavaju da se Grad približi završnoj fazi izgradnje cjelokupne fekalne odvodnje pazinske kotline.

usluga-pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.