Izgradnja državne ceste Rogovići – Lindarski Križ: DANAS POČINJE GRADNJA PAZINSKE JUŽNE OBILAZNICE

Danas s početkom u 11 sati kod skretanja za poslovnu zonu Ciburi održat će se svečanost obilježavanja uvođenja izvođača u posao na projektu izgradnje državne ceste Rogovići – Lindarski Križ. Početku izgradnje pazinske južne obilaznice duge 6,14 kilometara prisustvovat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Omogućit će se obilazak Pazina

Investitor projekta su Hrvatske ceste. Projektant ceste je Geoprojekt, a vrijednost ugovora za projektiranje iznosi milijun kuna (bez PDV-a). Izvođač radova na izgradnji ceste je sarajevska građevinska tvrtka Euro-asfalt. Ugovorna vrijednost radova je 42,9 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom izvođenja od 20 mjeseci (od uvođenja izvođača u posao). Uslugu stručnog nadzora nad izvedbom radova provodit će Zajednica ponuditelja Učka Konzalting i Ramtech, a ugovorena vrijednost njihove usluge iznosi 2,38 milijuna kuna (bez PDV-a).

– Okosnica prometne mreže istarskog poluotoka je Istarski ipsilon. Grad Pazin svojim položajem u centralnoj Istri sjedište je glavnih prometnih pravaca. Na dionici Istarskog ipsilona od Cerovlja do Rogovića, od predviđena tri ulaza u Pazin (Istok, Centar i Zapad) izvedena su samo dva: Istok (Ivoli) i Zapad (Rogovići). Čvor na križanju Istarskog ipsilona i državne ceste D64 Pazin – Vozilići nije izveden, te se promet usmjeren prema Labinu i istočnoj obali Istre prolazeći kroz grad Pazin, odvija državnom cestom D48 i županijskom cestom Ž5046. Problem prolaska tranzitnog prometa kroz centar grada (Ulica Jurja Dobrile) pojačano je izražen u ljetnim mjesecima jer se uz postojeći promet teških teretnih vozila za potrebe tvornice kamene vune u Pićnu povećava i putnički promet. Sve navedeno bitno utječe na sigurnost gradskog prometa (motornog, pješačkog i biciklističkog), ali i na razinu kvalitete života stanovnika Pazina. Izgradnjom spojne ceste od Istarskog ipsilona do Lindarskog Križa (D64) omogućit će se obilazak Pazina i tako bitno poboljšati prometna protočnost i sigurnost, ali i uvjeti življenja građana Pazina, kaže glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Ivana Škarić. (A. Dagostin)

https://www.glasistre.hr/istra/izgradnja-drzavne-ceste-rogovici-lindarski-kriz-danas-pocinje-gradnja-pazinske-juzne-obilaznice-593405

3 komentara na “Izgradnja državne ceste Rogovići – Lindarski Križ: DANAS POČINJE GRADNJA PAZINSKE JUŽNE OBILAZNICE”

 1. pitur napisao:

  sjetimo se obećanja: 14.4.2015. Konačno, nema više zapreka.
  “Za nekoliko dana dobit ćemo svu dokumentaciju, koju je sa 600 tisuća kuna financiralo Ministarstvo turizma. Radi se o građevinskim projektima s troškovnicima, „cost benefit“ analizi i projektima tehničkih sprava. To su temelji za drugu fazu; lokacijska dozvola za tu investiciju procijenjenu na oko 35 milijuna eura. U Istra Inspirit fantasy parku planira se zapošljavanje više od 150 osoba, a u ovoj godini, prema najavi HC-a, u program realizacije ušla je spojna cesta Rogovići – Križ Lindarski. Cesta je vrijedna 31,5 milijuna kuna, a početak radova očekuje se do konca godine. Naime, ta je cesta pretpostavka za ozbiljniji početak radova na poligonu Lindar. U ovoj godini pokušat ćemo doći do lokacijske dozvole za Park, za koju treba izdvojiti oko milijun kuna, a paralelno s tim tražiti ćemo investitore. Naravno, najprije ćemo projekt ponuditi hotelijerskim kućama koje djeluju u Istri. Koncem 2016. ili početkom 2017. bi trebali započeti radovi. Očekujemo da će se park graditi do dvije godine.”

 2. Anonimno napisao:

  koji k ministar mora dolazit na ovakvu sitničariju, kao da je on plaća ih svojega žepa
  još samo fale plenki i kokolinda

 3. kreker napisao:

  ..dobro da bozanic ni dosa blagoslovit….

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.