Izjava za medije POU Pazin povodom nepravomoćne presude Tariku Filipoviću, Reneu Bitorajcu i Tomislavu Kašljeviću

Spomen domS obzirom da se radi o prvostupanjskoj i nepravomoćnoj presudi te da je predmet po žalbi okrivljenika na Županijskom sudu u Puli, Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Grad Pazin ne mogu tu presudu komentirati niti iznositi činjenice vezane za taj slučaj sve dok je sudski postupak u tijeku.


Istupi Tarika Filipovića, Renea Bitorajca, Tomislava Kašljevića i njihovih odvjetnika zlouporaba je medijskog prostora u osobne svrhe s ciljem senzibiliziranja javnosti te mogućeg pritiska na drugostupanjski sud u Puli koji u daljnjem postupku odlučuje o tom predmetu.

Stoga, ovom prilikom želimo posebno istaći da su sve istražne radnje, vještačenja i procjene vezane za uzrok požara, nastalu materijalnu i financijsku štetu te utvrđivanje odgovornosti za to, sačinile stručne i ovlaštene osobe i institucije na čijim se nalazima i mišljenjima i temelji ovakva prvostupanjska presuda.

Vrlo je indikativno da su Tarik Filipović, Rene Bitorajac i Tomislav Kašljević svoju medijsku eksponiranost i mogućnost pristupa medijima u ovom slučaju tek sada i na takav način iskoristili, suočeni s mogućnošću da zaista moraju odgovarati i platiti za počinjenu štetu.

Mogli su to učiniti i neposredno nakon nemilog događaja te barem se ispričati Učilištu i Gradu Pazinu, a posebno mnogobrojnim građanima koji su te večeri bili u publici i čije su živote svojim nemarom i neodgovornošću ozbiljno ugrozili.

S poštovanjem,

Sonja Matijašić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu
Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina
Tomislav Čubrić, predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu

[PDF] Priopćenje za javnost POU Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.