Izletište Sopot je opasno, treba ga ograditi

2Osamnaestogodišnjakinja iz sela Donji Kralji na području Pićna zadobila je višestruke teške tjelesne ozljede pri padu s visine od oko 25 metara na slapu Sopot u toj općini prekjučer poslijepodne.

Policija je, kako su izvijestili, utvrdila da je do nesreće došlo kada se djevojka, šećući popularnim izletištem kraj sela Floričići s mlađom sestrom, poskliznula se te pala niz padinu u jezerce ispod slapa. Unesrećenu su izvukli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pazin u akciji koja je zbog nepristupačnog terena potrajala više od dva sata.

Nemili događaj povod je za upitati se treba li na ovom omiljenom odredištu šetača i izletnika postaviti zaštitne ograde na najopasnijim mjestima, ili bi to predstavljalo narušavanje prirodne ljepote, a neopreznima dalo prividnu sigurnost?

Nekolicina tamošnjih mještana s kojima smo jučer razgovarali potvrdili su nam da ni oni najstariji ne pamte da je na Sopotu, iako predstavlja potencijalnu opasnost za posjetitelje, netko dosad stradao.

– Tek kada se desi nešto ovako grdo, onda se svi dignu na zadnje noge, ali područje slapa treba definitivno zaštiti. Ondje je puno izletnika na piknicima i proslavama, posebno u proljeće i pravo je čudo da već netko nije pao.

Kada šećemo do slapa s djecom, moramo biti vrlo oprezni da se ne približe rubu ponora, kazao nam je umirovljenik iz Donjih Kralji, ne želeći da ga imenujemo.

“Problem je što se Sopot nalazi na granici između općina Pićan i Gračišće pa se načelnicima teško dogovoriti tko će uložiti u postavljanje eventualne zaštite jer svatko gleda što manje potrošiti”, dodao je.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.