Izložba Davorke Tumpić – “Prva…”

Davorka TumpićDavorka Tumpić konceptualnim izrazom iskazuje osobni stav naspram umjetnosti, pogled na položaj umjetnosti danas, te pokušava prikazati svoje mjesto kao mlade umjetnice i studentice u današnjem društvu. Izložbu “Prva…” čine tri ciklusa slika; “3u1”, “Osobno” i “O umjetnosti”. Sve radove čine rečenice upisane na platnu, čime oni postaju svojevrsni dokument, izjava, izravna i neizravna kritika uz dozu ironije. Neka od pitanja koja se nameću ovom izložbom su: razlozi kupovanja umjetnina, umjetnički integritet, moral pojedinca današnjeg društva…

Davorka Tumpić rođena je 1982. godine u Rijeci. Diplomirana je učiteljica, te studentica 4. godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Živi u Pazinu.

Osim Davorkine izložbe, u istom je prostoru istovremeno i izložba “Sleep away…” Brune Tomišić. Izložba je koncipirana kao intimni autoportret, svojevrsni kolaž odraza i emocionalnih stanja same autorice s naglaskom na protok vremena, u smislu referenci na razne životne periode kao i faktor vremena u nastajanju samih radova. Izložbu “Sleep away…” sačinjava triptih “Dnevnici” i objekt “Čvrsto spavaj/Sleep tight”, a ona predstavlja suočavanje Brune Tomšić sa vlastitim “emocionalnim padovima”. Hrabrost koja je potrebna da bi se intima podijelila sa publikom, u vidu likovnih radova, potvrđuje zrelost, ovladavanje životnim tokom i određeni optimizam.

 

Bruna Tomšić rođena je 1983. godine, živi u Rijeci. Studentica je 4. godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstva.

 Izložbe možete pogledati u sklopu Labin Art Republike, u crkvici Sv. Stjepan u Labinu, između 8. i 17.srpnja 2010. godine.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.