Izložba dječjih radova u Spomen-domu

SlikaU holu Spomen doma može se po treći put pogledati izbor dječjih likovnih radova s izložbe koja je dio projekta »Tradicija i suvremenost – Otvori oči i vidi svijet« Udruge hrvatskih učitelja likovne kulture i Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay iz Zagreba. Izložba je realizirana u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, otvorena je do 20. prosinca i može se razgledati svakog dana od 8 do 22 sata, osim nedjeljom.

Na ovom projektu se već godinama okupljaju učenici i učitelji s ciljem upoznavanja s vrijednostima narodne, kulturne i prirodne baštine. Ovogodišnji se temelji na programu UN-a za okoliš – UNEP, koji uz ostalo koordinira aktivnosti Svjetskog dana zaštite okoliša. Tema likovnih radova bila je »Autohtone vrste biljaka i životinja i njihova prirodna staništa u nacionalnim parkovima Hrvatske«. Kroz razne vidove likovnog izražavanja istaknuto je bogatstvo naše prirodne baštine. Pokrovitelji projekta su ministarstva obrazovanja i zaštite okoliša.

Na izložbu je stiglo ukupno 4.389 izložaka iz 263 osnovne škole. Među deset nagrađenih učenika, koji su tjedan dana boravili u ljetnoj stvaralačkoj radionici »Kreativni suncobran« u Starom Gradu na Hvaru, bila je i Paola Peršić, učenica 8. razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Čepića, dok je među 30 pohvaljenih učenika Kristina Ždravac iz 7. razreda umaške OŠ Marije i Line. U pazinskoj postavi je 112 radova u akvarelu, gvašu, kolažu, grafičkim tehnikama i tušem, među kojima su i 42 rada učenika iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Selvina Benić
Glasistre.h

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.