Izložba fotografija koja dovodi do ganuća

Pulska autorica Snježana Bratanović vas poziva da ponovno oživite sjećanje na neponovljivu i jedinstvenu Modnu trikotažu Arena Pula kroz izložbu fotografija „Početak i kraj“. Otvorenje izložbe biti će u ponedjeljak 25. lipnja 2018. u 20 sati u LG Galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Fotografije Snježane Bratanović angažiranog su karaktera s povijesno-dokumentarističkim predznakom zlatnog doba proizvodnje trikotaže “Arena”, brenda kojim smo se ponosili i koji je bio prepoznat daleko izvan granica bivše države u kojoj je nastajao.

„Svjesna neponovljivosti trenutka, u siječnju 2016. godine, s fotoaparatom u ruci, napokon sam dobila priliku ući u arhitektonski kameleon, glavnu zgradu nekadašnje trikotaže gdje sam zabilježile gašenje postrojenja pri čemu se ne samo ugasio znak prepoznatljivosti proizvoda visoke kvalitete, već i brojna radna mjesta koja su hranila znatan dio pulske populacije…“-započinje svoju priču autorica. Nakon 65 godina rada od tvornice su ostale tek ruševine.

„Ovim konceptom, pokušala sam povući paralelu između nekadašnjih »zlatnih vremena«, kada je i proizvodnja bila na vrhuncu, te vremena kada je taj sjaj sasvim iščeznuo i zlatno doba definitivno otišlo u povijest“ – kaže Bratanović.
Istoimena serija fotografija višestruko je nagrađivana što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije kao što je to Rovinj Photodays2017. te Salon fotografije Vinkovci.
Izložba fotografija „Početak i kraj“ dosad je izlagana:
2016. Galerija Decumanus Krk
2016. Galerija Meraja Vinkovci
2017. Zavičajni muzej grada Rovinja
2017. Muzej za umjetnost i obrt (MUO) Zagreb

2017. Galerija Makina Pula

O autorici:

Snježana Bratanović / pulska fotografkinja koja se intenzivnije počinje baviti fotografijom prije 7. godina, iako interes za tu umjetnost kreće već puno ranije na klasičnim temeljima foto radionica i edukativnim programima.
Fotografija joj je postala ostvareni san i način života.
Najčešće se izražava kroz umjetničku formu.
Uživa u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice.
Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne.
Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani i Puli.
Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja od strane struke na domaćim i inozemnim salonima i festivalima umjetničke fotografije.

Najdraža joj je titula FOTOGRAFKINJE 2017. u organizaciji Foto kluba Rijeke gdje je svojim radom osvojila 1. nagradu i srca žirija te publike za umjetničku vrijednost fotografije i stvaralaštva žene kao autorice, fotografkinje.

Fotografije su joj objavljivane na brojnim stranicama i zajednicama o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u raznim časopisima.

Snježana živi i stvara u Puli.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.