Izložba “Palež u sjećanjima” u Žminju

Izložba “Palež u sjećanjima / Bruciato nei ricordi / Vžgano v spominih” o spaljenim selima tijekom Drugoga svjetskog rata na području nekadašnje Julijske krajine seli se u žminjsku Kulu povodon Dana Općine Žminj. Svečano otvorenje održat će se u četvrtak, 29. rujna s početkom u 15.00 sati, a program uključuje i prikazivanje filma Elvisa Lenića “9. januar” i dijelova videosnimaka svjedočanstava preživjelih svjedoka koja su prikupljena tijekom istraživanja te nastup KUD-a Mladice Osnovne škole Vladimir Gortan.

Putujuća fotografska izložba dio je istoimenoga projekta financiranog iz programa EU “Europa za građane”, koji traje od kolovoza 2015. do siječnja 2017. godine.

Voditelj projekta je Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, a ostali su partneri Istarsko povijesno društvo – Società storica istriana, Associazione 47|04, Associazione Kinoatelje, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Občina Dolina – Comune di San Dorligo della Valle i Udruga “Žejane”.

Izložba fotografija izvedena je od strane Istarskog povijesnog društva u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu Istarske županije, Memorijalnim centrom Lipa, Slovenskim prosvetnim društvom Mačkolje, Slovenskim kulturnim društvom Primorsko Mačkolje, Krajevnom skupnosti Šmarje i Zvezom borcev KO Šmarje.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.