Izložba putopisne fotografije

PutopisiDevet članova fotografske sekcije pazinskog Društva likovnih stvaratelja izložilo je 27 svojih fotografija u boji na skupnoj izložbi nazvanoj »Putopisi«, otvorenoj preksinoć u LG galeriji na Trgu male fontane. Voditelj fotosekcije Zoran Kuhar ocrtao je raznolikost ponuđenih fotografskih ovjekovječenja trenutaka s putovanja devetero zastupljenih autora, koji su bilježili pejzažne kadrove, detalje prirode i arhitekture, te detalje iz urbane socijalne svakodnevice, ne samo iz istarskih i hrvatskih krajeva, nego i iz drugih evropskih zemalja, pa i s drugih kontinenata.
Fotografije su izložili Mirko Dabić, Mihail Cseplö, Zoran Kuhar, Lenka Šajina, Nada Putinja, Davor Šišović, Siniša Maretić, Miranda Legović i Mladen Vasiljević. Kod nekih je autora pojam putovanja, odnosno putopisa shvaćen u prenesenom značenju, primjerice kroz fotografiju puža, kao simboličnog putnika, u krupnom planu; ili pak kroz usporednu seriju portreta petogodišnjaka i pedesetogodišnjaka, što predstavlja simbolično životno putovanje kroz vrijeme.
Izložbu, koja traje do 4. prosinca, otvorio je pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti Boris Demark, a otvorenje su glazbom na gitari uljepšale učenice pazinske Osnovne glazbene škole, Petra Smoković i Katarina Sinčić.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.