Izložba ‘San Lorenzo – Lovreč – Sveti Lovreč Pazenatički’

2U četvrtak, 06.08. s početkom u 20 sati, u Galeriji ‘Placa’, otvorit će se izložba po nazivom San Lorenzo – Lovreč – Sveti Lovreč Pazenatički. Riječ je predstavljanju prikupljenih fotografija iz obiteljskih albuma stanovnika Svetog Lovreča, i usporedbe s današnjim izgledom lokacija, na kojima su prije više desetaka godina (a neke i preko 80 stare) snimljene.

Današnje fotografije će pokušati pokazati koliko su se određena mjesta promijenila, a neka druga gotovo i nisu, uslijed proteka vremena. Radi se o 60-tak starih fotografija, koje će ovom prilikom biti retuširane i povećane, prilagođene pogledu znatiželjinih. Izložba će biti obogaćena i dvjema poveznicama: fotografijama Svetog Lovreča Pazenatičkog u vrijeme ovogodišnjih komunalnih radova na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže, te vrlo atraktivni video Svetog Lovreča snimljenog iz ptičje perspektive, u trajanju od 25 minuta. U suradnji sa snimateljima Studija Brzak iz Poreča, Lovrečani i njihovi gosti će po prvi put imati prilike ‘poletjeti’ iznad krovova ovog srednjevjekovnog gradića…

I ovom prilikom lovrečki KAF daje prilog očuvanju kulturne i povijesne baštine lokalne sredine u kojoj djeluje, digitalizirajući i arhivirajući fotomaterijale, čuvajući je od zaborava.

Izložba je ujedno i prvi događaj u sklopu ovogodišnje proslave dana Općine, Lovrečeve.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.