Izložba starog naoružanja u Žminju

akcija_oruzje.jpgU subotu, 22.veljače od 11 do 17 sati u prostoru Žminjske kule općina Žminj organizira izložbu starog naoružanja. Općini Žminj pridružit će se Policijska uprava istarska, Protueksplozijski odsjek i Policijska postaja Rovinj promoviranjem akcije „Manje oružja manje tragedija“.

Izložbom i akcijom nastoji se potaknuti građane da u cilju smanjenja tragedija osoba koje nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva prijave isto policijskim službenicima koji će biti na izložbi ili najbližoj policijskoj postaji poradi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje dragovoljno predaju takvo oružje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Građani ne trebaju osobno donositi sredstva koja žele predati kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih ozljeda, već o tome mogu obavijestiti najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. Ukoliko žele, prilikom predaje oružja i streljiva građani mogu ostati anonimni.

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP – United Nations Development Programme) i uz financijsku potporu iz EU regionalnog projekta SEESAC, potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana, zajednički provodi akciju naziva “Manje oružja-manje tragedija” kojom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti je na dragovoljnu predaju oružja.

Također, za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji i legalizaciji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92.

Ovim putem Policijska uprava istarska poziva sve građane da nam se pridruže u ovoj vrlo važnoj Akciji i na taj način daju svoj doprinos većoj sigurnosti naše zemlje, te sretnijoj i ljepšoj budućnosti mladih bez oružja.

policija.hr

5 komentara na “Izložba starog naoružanja u Žminju”

 1. PA3k napisao:

  Do kada ce trajati ta izlozba?

  1. PufPant napisao:

   6 sati :-) piše…

 2. Illi napisao:

  22. veljače nije subota :)

  1. tomcub napisao:

   piše lijepo na dnu policija.hr, ča sad tražite dlaku u jajetu

 3. PA3k napisao:

  Ok, znaci samo jedan dan i to 6 sati, od 11 do 17h! Ok!
  Mislih da ce izlozba trajati vise dana i biti otvorena od 11 do 17h, te da ci je stici pogledati kad i ako budem u tim krajevima!

  Ok, hvala, danke, grazzie, mercy….

  P.S.
  E sad jos samo da se definira da li ce to biti u subotu ili 22.02.

  P.SS.
  Cub, ako se uocila greska, zasto se ne provjerite tu pogresnu informaciju i ne objavite tocan datum! (NoHF)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.