Iznadprosječno toplo vrijeme još sutra

vremenska_prognoza.jpgOd ponedjeljka u našim krajevima prevladava oblačno vrijeme sa kišom, koja je oko planinskih predjela te posebice na području Rijeke bila i ekstremno obilna. Uz to, prate nas i izuzetno visoke temperature zraka za ovaj dio godine, ali i tome stiže kraj.

Najobilnija kiša pala je u Rijeci gdje je jučer do kraja dana izmjereno čak 116 mm kiše po četvornom metru! Spomenimo i jučerašnje količine oborina na ostalim postajama: Poljane 41, Opatija 30, Gradišče 23, Kavaliči 19, Buje i Trst 14, Umag 12, Pazin, Livade i Hum 8, Žminj 6, Fažana i Pula 3, Rovinj, Poreč i Vodnjan 2, te Cres i Flengi sa izmjerenim 1 milimetrom oborine po četvornom metru.

Obilna je kiša i danas u prvom dijelu dana pala u Rijeci, gdje su do sad izmjerena 42 mm oborine. Spomenimo još Gradišče sa 13 i Poljane sa 12 mm, dok je na ostalom području palo manje od 10 mm oborine.

Još će danas i sutra u prvom dijelu dana prevladavati iznadprosječno toplo vrijeme uz povremenu kišu, oko planinskih područja i obilniju. Sutra poslijepodne očekujemo prolazak hladne fronte, uz okretanje vjetra na umjerenu do jaku buru te osjetan pad temperature zraka. Do večeri temperatura će pasti i za 10°C. Kiša će prilikom prolaska fronte u gorju prijeći u snijeg, a pokoja je pahulja snijega moguća i u unutrašnjosti Istre na samom kraju oborina koji će ustupiti vrlo brzo čim zapuše bura. Prilikom prolaska fronte mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Možemo reći da nas očekuje klasična hladna fronta pri kojoj oborine brzo oslabe i prestanu nakon što zapuše bura. Sutra poslijepodne vidimo i plitku ciklonu u sjevernom Jadranu i sjevernoj Italiji.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.