Iznadprosječno toplo vrijeme vjerojatno do kraja mjeseca, za vikend promjenjivije

vremenska_prognoza.jpgČini se da će i posljednja faza klimatološke zime proteći u znaku iznadprosječne topline. Iako će iduća dva dana biti hladnija uz buru i sjeverozapadnjak, temperature zraka ostat će iznad prosječnih za doba godine.

Do vikenda pretežno sunčano uz buru i sjeverozapadnjak

Iduća tri dana ne donose značajnija meteorološka uzbuđenja. Prevladavat će pretežno sunčano vrijeme uz malu, tek povremeno umjerenu naoblaku. Sutra će dominirati slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima još prijepodne jaka bura, dok će u četvrtak i petak na otvorenom moru povremeno biti umjerenog sjeverozapadnjaka.

Jutra će biti hladna, naročito po kotlinama unutrašnjosti poluotoka, ali mraza bi moglo biti i uz obalu. Dnevne temperature zraka u hladu meteoroloških zaklona kretat će po većini između 11 i 13°C.

Za vikend prolazno naoblačenje

Uslijed prolaznog slabljenja anticiklone za vikend je izgledno naoblačenje uz mjestimičnu kišu, no prema trenutnim prognostičkim modelima obilnija količine se ne očekuju. Zapuhat će prolazno umjereno, na moru jako jugo.

Zimskih udara nema na vidiku

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, zimskih udara nema na vidiku, izuzev brzih hladnih fronti sa sjeverozapada koje snijeg mogu donijeti samo gorskom području. Takva sinoptička situacija i temperature zraka koje ćemo mjeriti do kraja mjeseca ipak bi bile primjerenije prvoj polovici ožujka.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.