Izvješće s 5. sjednice Gradonačelnikova kolegija

gradonacelnikov_kolegij_2013Dana 30. rujna 2013. godine (ponedjeljak) održana je 5. sjednica Gradonačelnikova kolegija, na kojoj su uz Gradonačelnika Renata Krulčića i njegove zamjenike Mirjanu Galant i Veljka Brajkovića prisutni bili i pročelnici Gradske uprave – Lucija Paro, predstojnica Ureda Grada, Nevija Srdoč, pročelnica UO za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Daniel Maurović, pročelnik UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo i Roberto Ladavac, voditelj Službe za unutarnju reviziju.

1. Nakon pojašnjenja o pripremi dokumenata (materijala) čije je donošenje u nadležnosti Gradskog vijeća dogovoreno je da se prema Vijeću na raspravu i donošenje proslijede: Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2013. godinu; Prve izmjene Proračuna Grada Pazina za 2013. godinu s izmjenama Programa javnih potreba, Programa gradnje objekata i uređaja, te Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture; Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima; Izvještaj o radu Udruga za 2012. godinu; Izvještaj o radu Gradonačelnika za siječanj-lipanj 2013. godine i drugo.

2. O inicijativi sudionika Okruglog stola održanog povodom 70-te obljetnice sjedinjenja Istre s maticom zemljom Hrvatskom da se 13. rujna slavi kao DAN GRADA PAZINA, izvijestio je Renato Krulčić, gradonačelnik kojem je taj dokument svečano uručen na 39. znanstvenom skupu Pazinski memorijal.
Kako se radi promjeni Dana Grada Pazina sa 2. lipnja na 13. rujna predloženo je da se o tome provede javna rasprava.

3. Daniel Maurović je upoznao da su dovršene sve predradnje kako bi se osigurali uvjeti za početak izgradnje zgrade po Programu poticane stanogradnje (POS) na lokaciji u ul. Miroslava Bulešića u Pazinu te da je Usluga d.o.o. obavila razgovor sa svim zainteresiranim kupcima.

4. Izgradnja Školsko-gradske sportske dvorane ide prema dinamičnom planu te se očekuje da će do kraja 2013. godine Dvorana biti pod krovom. Napravljena je prva ploča, zidovi su dignuti na visinu Dvorane. Oprema je u fazi projektiranja te se za cca mjesec dana očekuje da će se raspisati Natječaj za kupnju opreme, informirao je Daniel Maurović. Gradonačelnik sugerira da Istarska županija sufinancira održavanje Dvorane, pa predlaže da se o tome Županiji uputi zahtjev i zatraži uvrštenje u Proračun za 2014. godinu.

5. Na natječaj „Povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Pazina“ pristigle su 72 prijave. Nakon dopune dostavljene dokumentacije sastaviti će se rang lista a 1. listopada raspisuje se 2. krug natječaja za Sufinanciranje nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije, budući da nisu utrošena sva planirana sredstva kroz proveden 1. krug Natječaja.

6. Nevija Srdoč informira o stanju sa Pučkim učilištem u Pazin vezano za digitalizaciju kina. Na sastanku održanog u Zagrebu između predstavnika HAVC-a i kinoprikazivača i distributera postignut je dogovor da se dana 10. listopada 2013. u svim kinima koja su obuhvaćena programom digitalizacije prikaže hrvatski film redatelja Tomislava Mršića „Kauboji“ čija će svečana premijera biti 09. listopada 2013.

7. Na upit Mirjane Galant, zamjenice Gradonačelnika da li postoji mogućnost osnivanja Udruge čiji bi članovi pomogli starijim osobama i obavljali određene poslove po gradu, kako bi svima bilo ljepše i ugodnije živjeti u Pazinu. odgovoreno je da se o tim pitanjima bavi Crveni križ Pazin, Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, te udruga Agropadova koja provodi projekte javnih radova.

pazin.hr

13 komentara na “Izvješće s 5. sjednice Gradonačelnikova kolegija”

 1. Mare napisao:

  7. Da li je stvarno moguće da imamo zamjenicu gradonačelnika koja nema pojima što sve u gradu imamo na raspolaganju i za koga pa da postavlja tako glupo pitanje?? Blago nama sa tako informiranim kadrom…teško da možemo očekivati neke nove ideje i inicjative…
  3.pročelnik Maurović uvijek u nekim nedefiniranim predradnjama….”dovršene sve predradnje kako bi se osigurali uvjeti za početak izgradnje zgrade” WTF?????

 2. ZinPa napisao:

  mare, ako nisi skužila, zamjenica je pitala za osnivanje udruge koja bi se bavila volonterskim radom, ne samo pomaganjem starijim osobama nego i općenito po gradu… bolje čitat

  1. Mare napisao:

   ja sam dobro pročitala :), ti se bolje pripremi ako želiš braniti ovu glupost ;)

 3. kkk napisao:

  Zamjenica bi trebala znat da udruge osnivaju građani, a ne politički dužnosnici. A ako smatra da bi se nešto po tom pitanju trebalo osnovat onda bi to morala pokrenut institucionalno. O bože, 2013. a još ne znamo osnove političkog-građanskog ustroja u “demokraciji”

 4. ekome napisao:

  OK, ne pretjerujmo i ne očekujmo previše. Većina nas poznaje zamjenicu i – pristojno rečeno – znamo da to mjesto nikako nije za nju, i da je tamo isključivo po političkoj liniji. U kratko vrijeme je izredala niz bisera, a tek je na početku mandata. Najbolje tek dolazi. La kost će imat materijala i za više od jedanput tjedno.

 5. mama napisao:

  A da li su osigurane predradnje za početak uređenja dječjeg parka koji izgleda tako nakaradno (1 ljuljačka, ajme).

 6. ja napisao:

  Ajde sad ispočetka, parkovi, breki?
  Pa gdje vi živite. Živite u Pazinu u gradu gdje je briga za ljude ravna 0 odnosno nuli. Drugi put birajte pametnije.

  1. on napisao:

   lajkam…

   1. Mare napisao:

    o daaa..

 7. infrastruktura napisao:

  Kada će pročelnik Maurović javnosti obznaniti problem priključenja otpadnih voda-kanalizacije na oborinske vode u Pazinu i planirane-poduzete mjere da se to sanira?

 8. 13.rujna napisao:

  Odluke NOO Istre od 13.rujna 1943. su odluke koje je donijela grupa istarskih narodnjaka – antifašista. I to su bili izvorni antifašisti, ljudi iz naroda.
  Većina tih antifašista je slijedećih godina marginalizirana, progonjena, nestala iz javnosti. Kasniji kadrovi u politici Istre su bili partijski poslušnici – komunisti. Tragično je kako se danas pojedinci nazivaju antifašistima, a do ’90.-tih su bili tvrdi komunisti. Narodnjaci su predstavljali narod Istre, a ne partiju.

  1. ekome napisao:

   Od kud si ti sad izroni s tin? Ajde se maknite konačno od tih fuckin partizana, ustaša, (anti)fašista i ostale povijesne ekipe. Mi smo tu i sad, ajmo se bavit sa sadašnjošću i budućnošću.

   1. antifašista napisao:

    ekome imaš pravo, sada smo tu. Ali 13.rujna je pravi datum. Narod Istre je svoje odradio. I to je činjenica – zapisana. Što god tumačili i zapisivali ovi današnji “antifašisti” samo je lakrdija. Fauckin “antifašisti”…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.