Izvještaj s projekta “I mi želimo biti online”

dtiUdruga “Društvo tjelesnih invalida” Pazin završio šestomjesečni projekt “I MI ŽELIMO BITI ON LINE” koji je proveden uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fondova Gradova i Općina te Istarske Županije – Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

U prvoj fazi projekta Javnim i marketinškim akcijama pozvali smo sve koji zamjenjuju ili imaju nepotrebno računalo, neku od komponenti ili fotoaparat, da ga doniraju našoj udruzi. Naši članovi podijelili su preko tisuću letaka po gradovima u Istarskoj županiji.

S voditeljem Klaudiom Foškom održali smo foto tečajeve, na kojima se govorilo kako pravilno rukovati s fotoaparatom, pravilno snimati te način prebacivanje fotografija na računalo i osnovna obrada fotografija. S deset korisnika fototečajevi su se provodili na otvorenom i to u posjet gradovima i mjestima (Pula, Umag, Rovinj, Vodnjan, Rijeka, Roč, Hum, Kotle te Pazin) gdje su članovi, uz potporu voditelja fototečaja, slikali znamenitosti gradova i ostalih mjesta. Za desetu obljetnicu Udruge u prosincu se planira napraviti izložbu slika provedenog fototečaja, ali i deset godina slika koje govore više od riječi, te vas ovom prilikom pozivamo da izložbu popratite.

U humanitarnim akcijama i javnih poziva građani su donirali Udruzi ukupno deset računala, jedno prijenosno računalo, jedan televizijski prijamnik i dva pisača. Naš informatičar, Raul Polić, izvršio je potrebne popravke, nadogradio i kompletirao prikupljenu opremu te je tako članovima Udruge donirano četiri računala, jedno prijenosno računalo, jedan pisač, a televizijski prijamnik će krasiti prostore Udruge, gdje se odvija i poludnevni boravak. Informatičar Raul Polić također je u prostorijama održao informatičke tečajeve za dvadeset korisnika koji posjeduju računalo, koji su htjeli usavršiti svoja znanja i vještine korištenja računala, a za sve one kojima je donirano računalo, tečaj je održan individualno u njihovim kućama.

Cilj projekta je ostvaren te su stečena nova znanja i vještine koje su korisnicima potrebne za samostalno korištenje računala, fotoaparata i to za svakodnevnu uporabu informiranja, učenja, komunikacije, zabave, a time i afirmacije u zajednici, prevladavanje svoje izoliranosti. Sve spomenuto doprinijelo je poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom te smo ovim projektom dobili zadovoljnije i informiranije članove Udruge.

Važno je spomenuti da Udruga i dalje provodi projekt “Nika pobjeđuje!”. Tim se projektom, osiguravanjem asistenta u nastavi, omogućuje daljnji razvoj potencijala djevojčice s teškoćama u razvoju u okviru redovne nastave. Projekt financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Pazin.
Projekt “I MI ŽELIMO BITI ON LINE” nastaviti će se do kraja 2014. godine uz financiranje Istarske Županije Odjela zdravstva i socijalne skrbi.

POZIVAMO I DALJE SVE GRAĐANE, JAVNI I PRIVATNI SEKTOR DA NAM DONIRAJU INFORMATIČKU OPREMU KOJU MOŽDA ŽELE ZAMIJENITI ILI JE ZASTARJELA.

MOLIMO DA NAM SE JAVE NA BROJ TELEFONA 052/621-801, MOBITEL 091/595-1679 ILI NA E-MAIL [email protected]

Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina“ i “Istarske Županije odjel za zdravstvo i socijalnu skrb”.

DTI Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.