Izvještajna konvencija pazinskog SDP-a

Glasistre.hrBruno Rabar, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Pazina, preksinoć je na izvještajnoj konvenciji pred 40-ak članova podnio izvješće o radu od listopada 2005. do danas i ocijenio ga dobrim. Međutim, sporo se provode zadaci iz operativnog plana aktivnosti na gospodarskom i socijalnom razvoju Pazina, što su ga donijeli s koalicijskim partnerima iz IDS-a, HNS-a i HSU-a.


Nabrojeni su ostvareni projekti poput izgradnje poslovne zgrade Pasaž (otvorenje se očekuje u svibnju), bivša vojarna je vraćena Gradu, donesen je GUP i u izradi je PPU Pazina, kao niz projekata komunalne infrastrukture.

– Nismo zadovoljni jer dio programa za mandatno razdoblje 2005. – 2009. nije ni započet, a rokovi su istekli, rekao je Rabar. Tako nije izrađena Strategija razvoja grada Pazina, nije započela gradnja doma za starije i nemoćne osobe, a ni školske sportske dvorane (početak radova je planiran za ovu godinu), nije izgrađen nijedan stan iz programa poticane stanogradnje… Na lanjskim parlamentarnim izborima za SDP je glasalo 31,45 posto birača na području Pazina, a cilj je na lokalnim izborima iduće godine postići što bolje rezultate pa s pripremama treba odmah započeti. Kontinuirano treba raditi i na omasovljenju članstva.

Anton Peruško, član Županijskog odbora SDP-a, istaknuo je da stranka ne bježi od javnosti pa su sve njihove konvencije javne, a komentirajući ostavku Željke Antunović ustvrdio je da se stvara fama o raskolu u SDP-u.

– Ako je to priprema za njenu kandidaturu za predsjednicu stranke ja joj čestitam, ali onda je to trebala reći, izjavio je Peruško. Tvrdi da u unutarstranačkim izborima nema pobjednika i pobijeđenih, već su svi pobjednici, jer velike stranke kao SDP moraju imati nekoliko osoba koje ih mogu voditi, dok će samo jedan biti predsjednik. Detaljno je govorio o lokalnim izborima, kad će se prvi put neposredno birati župan, (grado)načelnici i njihovi zamjenici, koje će moći smijeniti samo građani, referendumom. Potrebne su jake osobe i uz potporu stranke mogu se očekivati pozitivni rezultati, smatra Peruško.
Iva Rumin, Mirjana Ćus i Ivica Gržinić jednoglasno su izabrani za delegate na izbornoj konvenciji stranke, a Bruno Rabar je to postao po funkciji.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.