“Ja sam doktor u Hitnoj pomoći. Odlazim na rad u Veliku Britaniju.”

2Ni šestu godinu od završetka studija ne mogu dobiti specijalizaciju, unatoč ocjenama u indeksu, unatoč znanstvenom radu, unatoč edukacijama, unatoč četvorogodišnjem radu u Hitnoj Istarske županije. Moja zaručnica Marija već godinu i pol također radi u Hitnoj, ugovor joj se obnavlja svakih mjesec-dva, ali od stalnog posla ništa, a o specijalizaciji može samo sanjati.

Zbog toga sam odlučio zajedno sa zaručnicom profesionalnu sreću potražiti ‘preko granice’. Očekujemo da ćemo uskoro dobiti dokumente od Hrvatske liječničke komore, a onda putujemo, najvjerojatnije u Veliku Britaniju – objašnjava razloge odlaska iz Hrvatske mladi liječnik dr. Ivor Ković. On i njegova zaručnica Marija dvoje su od 36 liječnika koji su u srpnju zatražili dokumente od HLK koji će im omogućiti da, kako kažu, “srede svoj život i napreduju u struci”, kad to već nisu mogli u Hrvatskoj, unatoč tome što je liječničko zanimanje već nekoliko godina deficitarno.

Ivor je rođen u Rijeci, završio je Medicinski fakultet u rodnom gradu, odradio obavezni staž u KBC-u Rijeka, a zatim odlučio raditi na hitnoj medicini.

– Uvjeren sam da rad u Hitnoj stvara boljeg liječnika, bez obzira na buduću specijalizaciju. Nisam želio da za desetak godina, posvećen samo jednom dijelu medicine, dođem u situaciju da nekome tko se srušio pored mene na ulici ne mogu pomoći. Naprosto, u Hitnoj se mora naučiti brzo reagirati – objasnio je Ivor razloge zbog kojih je htio “pripremu” za buduću specijalizaciju.

Prvi odabir

Nakon dvije godine spašavanja života u Hitnoj Istarske županije, s obzirom na sve reference koje je imao u životopisu, vjerovao je da su mu vrata neke specijalizacije širom otvorena.

Cijeli članak pročitajte na stranici jutarnji.hr

foto: arhiva NL

3 komentara na ““Ja sam doktor u Hitnoj pomoći. Odlazim na rad u Veliku Britaniju.””

  1. pacijent napisao:

    :-((( Neka mu je sa srećom.

  2. buco napisao:

    e kad bi samo on ima te probleme

  3. Dr. Pecurka napisao:

    Odbio si specijalizaciju koju mnogi žele (kardiologija), imaš primanja dvostruko veća od HR prosjeka, 10tkn+ i ovdje se predstavljaš kao neki polusocijalni slučaj, još jedna tužna priča iz Hrvatske?

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.