Jabuke rodile na pragu prosinca

Jabuke na pragu prosinca, zaista rijedak prizor, može se vidjeti u idiličnom i urednom zaseoku Skoki iznad Pazinskih Novaki.

– Nikad se ni zapoštalo da su jabuke cvale tako kasno, kaže Ida Skok spremno se fotografiravši kraj stabla jabuke koje je ove godine drugi put rodilo. Simpatični stariji bračni par Skok ne pamti da su ikad čuli nešto takvo, a 74-godišnji suprug Jordan pokazao nam je i “drugi roj” fragole na ruzi pred kućom što, kaže, ipak nije tako rijedak događaj, ali ukazuje na plodonosnost ove mikrolokacije.

Obitelj Skok oduvijek se bavila poljoprivredom, a i danas imaju šest krava, kokoše i prasce. Žive sami otkad im se jedan sin ženidbom odselio u Pazin, a drugi otišao u Kanadu, ali se ne žale na situaciju, već kažu da je dobro dok mogu raditi. Razlog našeg posjeta ovom zaseoku na uzvisini s kojeg puca pogled na središnju Istru, a koji se sastoji od tri kućanstva, bio je vodovodni ogranak koji bi za kojih mjesec dana trebao doprijeti do seoskih špina. Dosad se obitelj Skok opskrbljivala kišnicom iz šterne, a blago je pilo na uređenom kalu (pojilištu).

Glas Istre, 28. studenog 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.