Nakon 30 godina Jackie Chan se vraća u Motovun!

Projekt “Istra u kadru” predstavlja niz aktivnosti kojima je cilj promocija Istre kao filmske destinacije te razvoj filmskoga turizma u Istri. Sastoji od revije filmova koji se prikazuju na izvornim lokacijama na kojima su i snimljeni, filmske rute Istre i gradova te filmske mape Istre. Potaknuti zavidnom filmskom baštinom Istre, trudimo se razvijati projekte kojima ćemo Istru ucrtati u svjetsku filmsku mapu.

 

U sklopu projekta „Istra u kadru“, 14. lipnja 2019., Istarska filmska komisija-Istria Film Commission u Motovunu će premijerno prikazati „Božji oklop“, film prepun humora, akcije i opasnih vratolomija, svojstvenih samo Jackieju Chanu, svestranom umjetniku; dobitniku Oscara za životno djelo.

  1. godine u Hrvatskoj je snimljena jedna od najvećih uspješnica kineske kinematografije – film „Božji oklop“ („Armour of God“) u režiji oskarovca Jackieja Chana, koji igra glavnu ulogu, autor je scenarija, a izvodi i neke od pjesama na filmu.

Film je snimljen u hongkongško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film), pa je u bivšoj Jugoslaviji odabrano nekoliko lokacija na kojima se film snimao: Postojnska jama i Predjamski grad (SLO), te Samoborski dvorac, tržnica na Dolcu i naselje Trnje u Zagrebu i Motovun!

Zanimljivost je da će film biti prikazan na izvornom, kineskom jeziku, a po prvi put će ga gledatelji imati priliku pogledati podnaslovljenog na hrvatskom jeziku. Zbog interesa stranih gostiju koji borave u Motovunu i okolici, prikazat će se i titlovi na engleskom jeziku.

Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra „KUD-a Matka Laginje“ iz Lovreča s repertoarom filmske glazbe. Istovremeno, u suradnji s udrugom „Fotovun“ iz Motovuna predstavit ćemo izložbu plakata i fotografija sa seta, u galeriji „Pet kula“.

Obožavateljima Jackieja Chana i istočnjačkih borilačkih vještina, zasigurno će se dopasti prezentacija formi Tai Chi Chuana s oružjem i bez oružja, u izvedbi članova Wushu kluba Yuan Tong – Tai Chi Pula.

Aktivnosti projekcije i popratne sadržaje provodimo uz Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Općine Motovun, Motovun Film Festivala i Udruge fotografa Fotovun.

 

Program:

20.00-21.00 nastup „KUD-a Matka Laginje“ iz Lovreča

14.9., 19:00 – 5.7. izložba plakata i fotografija sa seta, u galeriji „Pet kula“

21.00-21:20 prezentacija formi Tai Chi Chuana, Wushu klub Yuan Tong – Tai Chi Pula

21:30 projekcija filma „Božji oklop“ („The Armour of God“) (1h 37min trajanje)

 

O FILMU:
HR “Božji oklop” / ENG “Armour of God”/ CHN “Lung hing foo dai”
1986. ‧ Akcijski film/Pustolovni film ‧ 1 : 37 trajanje
Redatelji: Jackie Chan, Eric Tsang
Autor glazbe: Michael Lai
Glumci: Jackie Chan, Alan Tam, Lola Forner, Rosamund Kwan, Božidar Smiljanić,  Ken Boyle, John Ladalaski

Zloglasna sekta želi se domoći blaga – Božjeg oklopa. S obzirom na to da dio blaga posjeduje kolekcionar Bannon (Božidar Smiljanić), vođa sekte traži od Chana da pribavi ostatak blaga, u zamjenu za njegovu bivšu djevojku Lorelei (Rosamund Kwan), koju sekta drži kao taoca. Chan stiže u Europu te s Alanom (Alan Tam), svojim nekadašnjim prijateljem, a današnjim Loreleinim zaručnikom, moli kolekcionara da im ustupi blago kako bi spasili djevojku. No, ne ide sve po planu…
Chan se mora vraški potruditi da spasi Lorelei i preuzme blago: u Motovunu Jackieja napadaju pripadnici sekte, a u Zagrebu riskira život.
Tko je izvukao deblji kraj, saznat ćete u petak, 14. lipnja, u Motovunu!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.