Jaka bura i snijeg otežavaju promet u cijeloj Hrvatskoj

Snijeg i bura u HrvatskojSnijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na većini cesta u Gorskom kotaru proglašeni su zimski uvjeti, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, javio je HAK u 10 sati.

U Gorskom kotaru zimska je oprema obavezna na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva, D 3 na staroj cesti kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice (ŽC 5034), D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 40 čvor Kikovica (D 3) – luka Rijeka (Bakar) D8, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Oštrovica-Meja, ŽC 5029 Kikovica-Sopač, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5061 Gornje Jelenje-Oštrovica, ŽC 5062 Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, kao i na ostalim županijskim te lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog i Novog Vinodolskog.

U Lici, jedino ograničenje vrijedi na županijskoj cesti ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, koja je otvorena samo za osobna vozila. Zimski uvjeti vrijede i na Sljemenskoj cesti, državnoj cesti D 505 kroz Žumberačko i Samoborsko gorje te na županijskoj cesti ŽC 4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog niskih temperatura, moguća je poledica na cestama u Lici i Gorskom kotaru, te u nizinskom dijelu unutrašnjosti.

Osim snijega, promet otežava i jaka bura zbog koje dionicom autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac između čvorova Sveti Rok i Maslenica smiju prometovati samo osobna vozila, kao i na dionici Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na državnoj cesti D 54 Maslenica-Zaton Obrovački. Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice promet je zabranjen za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Na Paškom mostu zabrana prometa vrijedi za I. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama).

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti te da ne kreću na put bez zimske opreme.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

Totalportal.hr

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.