Jakovčić iskoristio psića, pa ga ostavio u pazinskom azilu

jura_2013Štenac Jura je dobro, dapače – odlično, a kako i ne bi bio na obiteljskom gospodarstvu Centar Istre nadomak Pazina, gdje ima stalnu pažnju, primjerenu njegu, dobro društvo i stotine metara proljetne tratine za igru i istraživanje.

Što zapravo Jura radi na Pazinštini drugo je pitanje: Jura je dva dana prošetavan po Poreču, snimljen u Rovinju za prilog Hrvatske televizije, prenijeli su to pojedini mediji, a onda je istoga dana predan u bolje ruke.

Naime, uz pomoć poslušničkih medija, sve kako bi svojoj javnoj slici nakon poraza na EU izborima i uoči lokalnih izbora dodao još jedan lažni premaz, istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić za HTV se prošlog ponedjeljka, 15. travnja, producirao sa štencem kojeg je navodno našao ispod auta u Sv. Jurju i odmah odlučio udomiti.

Iako je u prilogu eksplicitno rečeno da Jakovčić brine o udomljenom psu, prava je istina da je istog dana kad je prilog o EU izborima snimljen kontaktirao pazinsku udrugu Happy End, koja niz godina volonterski brine o napuštenim kućnim ljubimcima, te daljnju brigu o psiću prepustio njima.

Kazao je da mora razmisliti kako organizirati brigu o psu, s obzirom na to da je često na putu i ostavio ga u azilu.

– Dobro je da je kontaktirao nas, jer psa treba i cijepiti i čipirati i socijalizirati. Župan je ostavio novac za hranu i veterinarske troškove, a kako je briga o psu priča koja traje 10 do 15 godina, drago nam je da razmišlja može li je i preuzeti kaže Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila.

Kako je u pitanju štene, kojem su pazinski zaštitnici životinja, a ne ‘požrtvovni udomitelj’, dali ime Jura, za privremeni su smještaj uskočili na imanju Centar Istre, a za sada nije oglašen za pravo udomljavanje. Očekuju, naime, da Jakovčić, koji se, kako saznajemo, od prošlog ponedjeljka nije javio, zaista udomi psa, a ukoliko se to ne dogodi ne sumnjaju da će za Juru naći pravog čovjeka.

ipress.hr

4 komentara na “Jakovčić iskoristio psića, pa ga ostavio u pazinskom azilu”

 1. xy napisao:

  Predlažem Ninetu da plaća skrbništvo svaki mjesec za psa. E moj, Nino, pa to ti ni trebalo, zaista.

  1. Mae napisao:

   Nino je pokrio sve potrebne troskove, treba napomenuti da nam ni vlasnici kad ostavljaju svoje vlastite zivotinje najcesce ne ostave donaciju ni u novcu ni u hrani, nego smrknu zivotinju nama i tha’s it! Koliko god netko trazio u ovoj prici nema nista negativno nego samo lijep primjer odgovornog ponasanja osobe koja nije planirala imati psa.

 2. Mae napisao:

  Ostavit cu ovdje nas komentar jer nam ga na ipress portalu brisu:

  ipress.hr posjetio nas je jucer na prijevaru, pod krinkom brige za Juru (napusteno stene koje je pronasao zupan Jakovcic) uvalili su se na imanje gdje je stene privremeno smjesteno, ljubazno se smjeskali i zapitkivali, da bi na kraju iskoristili i nas i psica kako bi ocrnili zupana Jakovcica i prikazali ga kao neodgovornu osobu i laznog ljubitelja zivotinja. Jednu pozitivnu pricu pretvorili su u negativnu a nas iskoristili za nisko politicko prljanje.

  Prica JE pozitivna, zupan je imao dvije opcije, ostaviti psa u jednom od sluzbenih sklonista, ili na skrb volontera nase udruge. U sklonistima, koliko god dobra ona bila, stene bi bilo zatvoreno u boksu na 60 dana, vrlo vjerovatno bilo udomljeno, no ako se to ne desi, s mogucnoscu eutanazije nakon 60 dana.

  U nasem privremenom smjestaju, stene ima drustvo ljudi, drugih pasa, macaka, konja, zeceva, potpunu slobodnu kretanja po imanju na suncu i travi. Jasno je da su ovi uvjeti primjereniji odrastanju steneta i stoga smo zahvalni sto je Jakovcic odlucio da kontaktira nas.

  Sto se tice udomljavanja, to je odluka koja se odnosi na iducih 10 do 15 godina zivota, i ne donosi se ishitreno pogotovo kad se radi o covjeku koji cesto putuje i ima vrlo malo slobodnog vremena. Covjek treba biti svjestan svojih mogucnosti i zato smatram da je zupan postupio vrlo razumno i odgovorno sto je, U DOGOVORU S NAMA I NA NAS SAVJET, uzeo si malo vremena da razmisli da li ce on udomiti stene, ili cemo ga oglasavati za dalje udomljavanje.

  Mi se politikom ne bavimo, ali ovo je jako ruzno da se nasa gostoljubivost i dobronamjernost, iskoristila od strane novinara, kako bi se ocrnilo Jakovcica. Novinarima ipressa nasa su vrata od sada zatvorena. Umjesto da se fokus stavio na problem napustanja zivotinja, probleme s kojima se bore udruge i volonteri, iskoristeni smo za stvaranje traceva.

  Pozivamo gradjane Istre da se ugledaju na zupana, kad nadju napustene zivotinje da ne okrecu glavu nego im pomognu, usprkos prezaposlenosti i drugim obvezama, a kad ih ostave na skrb udrugama da se pobrinu i za pokrivanje materijalnih troskova, a odluku o udomljavanju dobro razmotre prije nego je donesu.

 3. xy napisao:

  Ispričavam se za iznijeto.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.