Jakovčić posjetio klubove istarskih studenata u Rijeci i Zagrebu

Jakovčić u KSIPovodom obilježavanja 85. godišnjice društva «Istra» (1922.) i 50. godišnjice kluba studenata (1957.), istarski je župan Ivan Jakovčić u srijedu, posjetio Klub studenata Istre “Mate Balota” u Zagrebu, te Klub studenata “Istarski klub Rijeka”.
Župan Jakovčić je upoznao studente u “Istarskom klubu Rijeka”s kapitalnim projektima Istarske županije. Studenti su pokazali veliko zanimanje za projekt Brijuni Rivijera, pulsko sveučilište i novu bolnicu s vjerom da će mnogi u njima naći svoje prvo zaposlenje. U raspravi o najnovijim događanjima oko Rockwoola, studenti su pokazali visoku ekološku svijest, te izrazili zabrinutost na naš okoliš.
Razgovorima župana Jakovčića sa studentima u Zagrebu, pridružili su se nekadašnji zagrebački studenti dr.sc. Slavko Krajcar i Aleksa Ladavac, koji su oživjeli svoja sjećanja na studentske dane i vrijeme provedeno i Klubu studenata Istre u Zagrebu.
S obzirom na značajne obljetnice, župan je Jakovčić predložio da se one dokumentarno obrade u prigodnoj publikaciji, čijem će tiskanju Istarska županija dati potporu.
U spontanom se razgovoru župan dotaknuo svog angažmana u Klubu studenata u Ilici 13, kojemu je u jednom trenutku bio i predsjednikom, te urednikom časopisa “Mladi Istranin”.
Istarska je županija, uz redovno financiranje rada klubova studenata u Trstu, Rijeci i Zagrebu, ove godine potpomogla Riječanima da nabave novi razglas za potrebe Kluba, dok je Zagrepčanima pomogla u saniranju posljedica od oštećenja prostorija uslijed puknuća vodovodne cijevi.

www.istra-istria.hr 

3 komentara na “Jakovčić posjetio klubove istarskih studenata u Rijeci i Zagrebu”

 1. Anonimno napisao:

  zadnjih let istarski u Zagrebu ni ča je nekad bi. puno čudnih ljudi ki s istron nemaju veze a ki dolaze radi jeftine pijače, muzika više jugo nego domaća, stolice u upravi bi svi stili, ilegalno se ne prodaje samo alkohol nego i “bele stvari”

 2. Anonimno napisao:

  Ča se čudiš? Klub samo slijedi trendove iz Istre: “Krasna zemlju Istro mila, nisi više ča si bila…”

 3. martha napisao:

  Zato Istarski klub u Rijeci je zadnjih mjesec dana neprepoznatljiv…. Preuređeno, novi grafiti, prozori, novi razglas, nove zavjese….. sad je tamo PRELIPO….
  Sve je super i sve je za 5.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.