Jakovčić: Stanje u Istri nije toliko loše kao što se pokušava prikazati

jakovcic1.jpgIstarski župan Ivan Jakovčić večeras je na sjednici županijske skupštine u Pazinu, govoreći o teškoj gospodarskoj situaciji u Istri uzrokovane krizom, kazao kako “stanje nije toliko loše kao što se pokušava prikazati”.

“Šansa postoji, ali je treba iskoristiti. Neovisno što situacija nije dobra, Istra se ne predaje te sam uvjeren da imamo velike šanse i da ćemo uspjeti”, naglasio je Jakovčić dodavši kako će županija krajem ožujka i početkom travnja izaći s “konceptom izlaska iz krize”.

Odgovarajući na pitanje IDS-ove vijećnice Ede Klapčić zašto je pulska bolnica uvrštena u treću kategoriju župan Jakovčić je istaknuo kako se s tom kategorizacijom Ministarstva zdravstva ne slaže jer smatra da su u ocjenjivanju korišteni zastarjeli podaci iz 2009. godine te da nije uzeto u obzir da je u međuvremenu bolnica dobila deset novih specijalista.

Po njegovim riječima druge su bolnice, slične pulskoj, dobile višu kategoriju jer u njih dolaze pacijenti iz drugih županija, a da se pritom zanemarilo da ovdašnja zaprima turiste.

“Mi se u Istri nećemo složiti ni s drugom kategorijom. Imamo pravo na visoke zdravstvene standarde jer Istri treba prvoklasna institucija”, poručio je Jakovčić izrazivši pritom vjeru kako će ovaj mandat biti obilježen i početkom gradnje bolnice.

ipress.hr

4 komentara na “Jakovčić: Stanje u Istri nije toliko loše kao što se pokušava prikazati”

 1. broj1 napisao:

  pa tebi sigurno nije”LOŠE” tako kao i ostalim oko tebe.

 2. perspektiva napisao:

  Stanje nije loše njemu, samo većini je nažalost. “izrazivši pritom vjeru kako će ovaj mandat biti obilježen i početkom gradnje bolnice.” – ako je izgradnja bolnice za njega pitanje vjere, onda joj se loše piše. Pogotovo kad o njojo priča već nekoliko mandata. I zašto će u travnju izaći s “konceptom izlaska iz krize”, ako nije tako loše??

 3. manipulator napisao:

  “Mi se u Istri nećemo složiti ni s drugom kategorijom. Imamo pravo na visoke zdravstvene standarde jer Istri treba prvoklasna institucija” – vi se nećete složit s ničim, jer ništa niste ni sposobni napravit.
  Dok ste se prežderavali i “degustirali” vino po istarskim konobama i restoranima, glumili visoku politiku po Salzburgu i Bruxellesu, dotle se u “najnaprednijoj hrvatskoj regiji” sama od sebe izgradila bolnica, propala je industrija adekvatno nadomještena, a posrnula potpomognuta, sela su ponovo oživjela zahvaljujući županijskim potporama, čitava se Istra zbog poznate međuistarske solidarnosti podjednako razvijala, zaustavljen je odljev mozgova (jer se u Istri zapošljava po sposobnosti, a ne po poznanstvu, zrmanstvu ili politici)… Mnogo se toga dogodilo zahvaljujući vizionarstvu naše Partije i kako onda ne reć – ja sam (valjda san) Istrijan!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.